На 11 май работниците в цеха на фирма КИМ Инженеринг

...
На 11 май работниците в цеха на фирма КИМ Инженеринг
Коментари Харесай

Военни на НАТО щурмуваха цех в Чешнегирово по погрешка

На 11 май служащите в цеха на компания " КИМ Инженеринг " в село Чешнигирово са се озовали под дулата на оръжията на група задгранични военни. Въоръжените до зъби мъже им наредили на седнат на земята, по-късно " прочистили " помещението и се изнесли през оградата, показвайки знака на успеха. В продължение на две седмици притежателят на компанията Марин Димитров изчаква някой от Министерството на защитата да се свърже с него и да се извини на него и екипа му, само че откакто това не се случва, той подава тъжба във Военна и Районна прокуратура-Пловдив, предава TrafficNews.

На 11 май в региона на пловдивското село Чешнигирово се организира въздушно десантно обучение с присъединяване на военни от Съединени американски щати и Италия. Според публична информация на Министерството на защитата десантът се реализира от военни формирования от двете страни. Българските военнослужещи от 42-ри механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада обезпечават защитата на летището.

Десантът е в границите на учението „ SWIFT RESPONSE “, в което вземат участие 2200 военни на Съединени американски щати и Италия и до 100 военни от българска страна. По време на осъществяване на дилемите ще вземат участие над 30 самолета и хеликоптера. Ръководството на полетите се реализира от летище Пловдив.

" Същият ден не бях в базата, защото имах работа в Пловдив. Но по-късно изгледах всичко на охранителните камери. Прилича на сцена от боен екшън. Мъжете приказват британски, само че не знам от каква народност са. 6 от тях държат автомати, а един - картечница ", описа пред TrafficNews притежателят на компанията Марин Димитров. Видеонаблюдението в постройката е запечатало офанзивата на военните, които са прескочили 3-метровата тухлена ограда.

" Ние бяхме на машините и работехме. Изведнъж през вратата влязоха няколко индивида с униформи, насочиха против нас автомати и започнаха да крещят " Sit down ". След това изкараха акъла на сътрудника в прилежащото помещение, тъй като ние най-малко ги видяхме, че доближават, а на него му изскочиха ненадейно. Човекът подвигна ръце и седна. Беше доста стресиращо " споделя Георги Нешев.

" В региона постоянно се организират учения, само че сходно нещо не се е случвало. Ако ни бяха помолили за подпомагане, нямаше да откажем. Но ще предупредим хората, а не да се стига до инфарктни обстановки. Ами в случай че тук имаше някой с оръжие?! Може да стане огромна пакост. И въобще по какъв начин някой си позволява да влиза в частна благосъстоятелност! " разяснява притежателят. Същият ден Димитров отива до мястото, където военните организират учението и споделя на патрула на военна полиция за случая. След диалог с шеф, военните служители на реда му изясняват, че нищо не може да се направи. Димитров изчаква две седмици някой от Министерството на защитата да го потърси, само че това не се случва. Вчера юристът му Борислав Мазнев е внесъл тъжби във Военна и Окръжна прокуратура. " Нарушена е от една страна Конституцията, а от друга имаме опасност за ликвидиране - въоръжени мъже в частен парцел, които насочват оръжие към невъоръжени хора " изясни юристът.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР