На 11 май към стипендиантската програма на атомната централа се

...
На 11 май към стипендиантската програма на атомната централа се
Коментари Харесай

Нови студенти се присъединиха към стажантската програма на АЕЦ Козлодуй

На 11 май към стипендиантската стратегия на атомната централа се причислиха четирима студенти, избрали да се приготвят по нуклеарни специалности. С тях общият брой на младежите, получаващи поддръжка по програмата, към този момент е 32.

Двама от новите стипендианти са второкурсници в бакалавърската компетентност „ Ядрена техника и нуклеарна енергетика ” в Софийски университет (СУ) „ Св. Климент Охридски ”, а другите са ученици на Технически университет (ТУ) – София, надлежно в първи курс на бакалавърската степен на „ Топлоенергетика и нуклеарна енергетика ” и в магистърската стратегия по „ Автоматика, осведомителна и ръководеща техника ”.

От години АЕЦ „ Козлодуй ” подкрепя образованието на студенти по използвани в нуклеарната енергетика специалности в СУ „ Св. Климент Охридски ” и ТУ – София. Наред със стипендията в размер на 1000 лева на учебен срок, атомната централа покрива до довеждане докрай на съответната просветителна степен семестриалните такси на участващите в програмата до цената на държавната поръчка, ако не са освободени от тях. Стипендиантите имат право да се включат в платените летни стажове на АЕЦ „ Козлодуй ” след края на първата година на тяхното образование, а откакто завършат, получават опция да стартират работа в най-голямото електропроизводствено дружество в България. Този път към този момент са минали 16 някогашни стипендианти, които в този момент са измежду експертите, ангажирани с безвредната употреба на нуклеарните енергоблокове.

АЕЦ „ Козлодуй ” като обществено виновен шеф с дълготрайна тактика за стабилно развиване приема подготовката на нови експерти като собствен главен приоритет. Благодарение на младежките стратегии за поощряване на образованието по инженерни и естествени науки, в екипа на централата се притеглят започващи кариерата си чиновници със специалности, нужни за атомната централа. По този метод се подсигурява, че и през идващите десетилетия виновните действия в Дружеството ще бъдат изпълнявани от правоспособни, способени и стимулирани нуклеарни специалисти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР