На 11 март руските войски, които превзеха Мелитопол, отвлякоха Иван

...
На 11 март руските войски, които превзеха Мелитопол, отвлякоха Иван
Коментари Харесай

6 дни в килията, разпит до дупка. Говори отвлеченият кмет на Мелитопол

На 11 март съветските войски, които превзеха Мелитопол, отвлякоха Иван Фьодоров, 33-годишния кмет на града. Фьодоров прекара съвсем 6 дни в плен и най-после бе освободен при замяна с 9 съветски военнопленници.

Пред тв " Настоящее время " Фьодоров описа детайлности по какъв начин е прекарал дните в плен. Обяснява, че размяната се е състояла мъчно. Имало е в действителност 2 опита. Първият е бил на 14 март, возили си го 7 часа в кола нанякъде, само че най-после руснаците са съобщили, че размяната не се е състояла и са го върнали назад в ареста. Фьодоров е бил затворен в полицейския арест в Мелитопол.

Втория път - на 16 март, размяната се е състояла. Пленените руснаци са били младежи на 18-19 години, " само че се възпирам да ги нарека деца, въпреки всичко те са пристигнали в Украйна, с цел да убиват ", споделя Фьодоров.

За пленничеството той споделя, че е било много тежко: " Повярвайте, не беше леко. Возиха ме 7 часа с торба на главата и непрекъснато ми внушаваха, че украинците не се интересуват от мен ".

Не са го били, само че са му оказвали психически тормоз. Той бил самичък в килията съвсем 6 денонощия, разпитван от 7-8 военни с автомати. От прилежащите килии са се чували крясъци на измъчвани хора. Фьодоров изяснява, че руснаците затварят там жители на Мелитопол, за които считат, че са диверсанти.

Шестте дни са минали в разпити, с виковете на измъчваните в прилежащите килии. Карали са Фьодоров да подпише документи, че подава оставка. Той посочи, че тези документи нямат никаква юридическа стойност.

" Тези хора са необразовани. Не знаят какво е законодателството ни - не знаят, че кметът подава оставка пред общинския съвет и съветниците я гласоподават ", изяснява Фьодоров и допуска, че не са посмели да изтезават и него, тъй като към отвличането му се подвигна международен звук.

Когато руснаците отвлякоха Фьодоров, инсталираха нов кмет - Галина Данилченко. Според Фьодоров " тя си подписа смъртната присъда. Сигурен съм, че Украйна ще възвърне своята държавност и тогава Данилченко няма да избяга от наказателно гонене. Като не изключвам съветските спецслужби да я убият преди този момент. Затова споделям, че тя подписа смъртната си присъда ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР