На 11 март от 18:00 часа в мексиканската къща“ на

...
На 11 март от 18:00 часа в мексиканската къща“ на
Коментари Харесай

Млада фотографка в Мексиканска графика

На 11 март от 18:00 часа в „ мексиканската къща “ на Градската художествена изложба  (ул. „ Алтин гидиков “ №11) младата фотографка Ивелина Стоянова ще показа своята дипломна галерия #ПРЕНАРЕЖДАНЕ . За концепцията на плана Ивелина споделя:

#ПРЕНАРЕЖДАНЕ е фотографски  опит, в който всяка минимална смяна в позицията ни като наблюдаващи води до разпадането на облика или до неговото ново реконструиране по изцяло пренареден метод – едно увещание за философското търсене до каква степен действителен е светът, който виждаме, или подвластни на персоналните си усещания, построяваме наши лични действителности.

Серията от едно-единствено изображение, мултиплицирано неведнъж, минава през голям брой разнообразни образни трансформации, с цел да получи самостоятелна интерпретация и проекция у всеки фен. Това е и повода в заглавието на изложбата да участва знака # , тази по този начин типична за нашето съвремие характерност, която ни предизвиква към съучастничество, към въвличането ни като аудитория в процеса на основаване на самостоятелен подтекст към тематиката.

Използвани са разнообразни фотографски процеси и медии. Техниките от 19 век се срещат с новите форми, с цел да очертаят мост на обединение сред минало и съвремие. Една игра с придвижването, пространството и вероятностите, при която пластовете се наслагват, преплитат или разминават, с цел да изведат на показ другите лица, които живеят в нас.

Изложбата ще може да се прегледа до 30 март.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР