На 11 март 2022 г., петък, от 10.30 ч. Бюрото

...
На 11 март 2022 г., петък, от 10.30 ч. Бюрото
Коментари Харесай

Онлайн дискусия „Противодействие на домашното насилие – европейски практики и ситуацията в България“

На 11 март 2022 година, петък, от 10.30 ч. Бюрото за връзка на Европейския парламент в България провежда онлайн полемика на тематика „ Противодействие на домашното принуждение – европейски практики и обстановката в България “, във връзка Международния ден на дамата.

Целта на събитието е да бъде разисквана обстановката с домашното принуждение против дами в Европа и България.

В полемиката ще се включат Петър Витанов, член на Европейския парламент (С&Д), Мартина Тьорнквист, юридически специалист в отдел „ Равенство сред половете “ на Генерална дирекция Правосъдие и консуматори на Европейската комисия, Елена Флориани, координатор на мрежата WAVE (Жени против насилието Европа), Диана Ковачева, омбудсман на Република България, Лилия Симеонова, шеф на кабинета на министъра на правораздаването, Елисавета Белобрадова, заместник-председател на Комисията по труда, обществената и демографската политика в Народното събрание, Геновева Тишева, ръководител на Сдружение „ Алианс за отбрана от принуждение, учредено на пола “, и Надежда Стойчева, шеф на Фондация „ Асоциация Анимус “.

Предвидено е събитието да стартира с две панелни полемики сред участниците и да продължи с отговори на въпроси от феновете.

В първата част ще бъдат набелязани политиките и тактиките, които се ползват в Европа в тази област и какви законодателни и незаконодателни ограничения се плануват за предварителна защита на този вид принуждение. Във втория панел участниците ще хвърлят светлина върху казуса с домашното принуждение на локална почва, като ще откроят по-важните законодателни, институционални и процедурни проблеми, с които се сблъскват жертвите, и ще обсъдят методите за решаването им.

Онлайн полемиката ще се организира на 11 март 2022 година, петък, от 10.30 ч. в онлайн платформата Zoom и ще бъде излъчен онлайн на страницата на Бюрото на Екологичен потенциал в България във Фейсбук и в канала в YouTube.

Програмата на събитието е налична тук.

За присъединяване в полемиката в Zoom се изисква регистрация на https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationForm11032022, като крайният период е 10 март 2022 година Въпроси към участниците могат да бъдат изпращани посредством платформата slido с код #8Mart, както и през чата на Zoom и посредством мнения към излъчването във Фейсбук.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР