На 11 и 12 март в гр. Русе се проведе

...
На 11 и 12 март в гр. Русе се проведе
Коментари Харесай

Награди за талантливите деца от Габровче

На 11 и 12 март в гр. Русе се организира Петнадесетия Национален фолклорен конкурс за реализатори на национална музика „ Дунавски славеи “. Инструменталисти и певици от цяла България бяха оценени от умело жури. Възпитаниците на Детскифолклорен отбор „ Габровче “ към Община Габрово се завърнаха оттова с голям брой награди: от класа по национално пеене с началник Боряна Христова – Уна Бурек и Йоана Дечева с грамота „ чудесно показали се “. Грамота „ доста добре показали се “ са получили Борислава Димитрова и Станислав Сапунов. От класа по гайда и дудук, с началник Цвятко Цвятков, са отличени с грамоти за доста положително показване учениците Филип Църов, Станимир Станчев, а с поощрителна премия е Анатоли Петров.

От класа по тамбура, с началник Илина Дечева, бяха отличени Калоян Минчев – първо място, Константин Кръстев – второ място и Петър Иванов – с грамота за доста положително показване. Второ място е присъдено и в раздел „ камерни групи “ за триото Константин Кръстев (тамбура), Константин Хаждиев (гъдулка) и Виктор Пенчев (гъдулка).

Габровската аудитория ще има опция да се наслаждения на осъществяванията на отличените ученици в идния концерт на ансамбъла за пролетния празник Цветница.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР