На 11 февруари украинският президент Володимир Зеленски назначи генерал-лейтенант Александър

...
На 11 февруари украинският президент Володимир Зеленски назначи генерал-лейтенант Александър
Коментари Харесай

Русия с линия от 2100 товарни вагона се окопала в Донецка област

На 11 февруари украинският президент Володимир Зеленски назначи генерал-лейтенант Александър Павлюк за пълководец на украинските сухопътни сили, с което размени настоящия украински главнокомандващ генерал-полковник Александър Сирски.

Държавният глава направи и няколко други назначения на ръководители на службите през същия ден - генерал-лейтенант Юрий Содол за пълководец на Съвместните сили на мястото на генерал-лейтенант Сергей Наев; бригаден военачалник Игор Скибюк за пълководец на десантните сили на мястото на генерал-майор Максим Миргородски; генерал-майор Игор Плахута за командващ Силите за териториална защита на мястото на генерал-майор Анатолий

Руските сили наподобява са построили 30-километрова преграда в окупираната Донецка област , евентуално с цел да служи като отбранителна линия против бъдещи украински набези. Сателитни изображения от 10 май 2023 година и 6 и 10 февруари 2024 година демонстрират, че съветските сили през миналите девет месеца са построили дълга линия от вагони, разпростряла се от окупираната Еленовка (южно от град Донецк) до Волноваха (югоизточно от Въгледар и северно от Мариупол).
 Нови рокади в командването на ВСУ направи Зеленски
Нови рокади в командването на ВСУ направи Зеленски

Пълна замяна на управлението

Украински източник заяви на 11 февруари, че съветските сили са събрали повече от 2100 товарни вагона във трен с дължина 30 километра . Източникът заяви, че са почнали да сглобяват влака през юли 2023 година и допуска, че имат намерение да употребяват влака като отбранителна линия против бъдещи украински набези.

Железопътната линия сред Еленовка и Волноваха е почти на шест километра от настоящата фронтова линия, съгласно оценката на ISW югоизточно от Новомихайловка в най-близката ѝ точка и е в зона на фронта, която е била релативно неактивна, когато съгласно известията съветските сили са почнали строителството. Руските сили неотдавна направиха незначителни териториални придобивки в тази област. Руснаците може да са сглобили влака и за други цели , въпреки всичко показва в дневния си разбор на " Института за проучване на войната " (ISW).

Украински военни наблюдаващи показаха, че съветската отбранителна индустриална база не е толкоз продуктивна, колкото управляващите я показват, само че към момента е в положение да поддържа военните старания. Украинският боен наблюдаващ Константин Машовец заяви на 11 февруари, че личните индустриални данни на Съвета за сигурност на Русия за 2023 година демонстрират, че е достигната  пикова продукция през септември 2023 г . с 38,9 % по-висока от междинната месечна продукция за 2022 година През идващите месеци тя непрестанно понижава.
 Русия създава от ден на ден бойни дронове, удовлетворен Шойгу
Русия създава от ден на ден бойни дронове, удовлетворен Шойгу

Остават обаче някои механически проблеми

Машовец съобщи, че Русия  се бори да компенсира дефицита на средно- и висококвалифицирана работна ръка и неспособността да получи нужното индустриално индустриално съоръжение, аварийни елементи и обслужване, с цел да поддържа темпото на индустриалните старания.

Китайските компании са по-малко склонни да дават на Русия съоръжение и аварийни елементи , а и както ISW заяви по-рано Русия преди войната е закупила доста индустриални индустриални системи от западните страни. А западните компании към този момент не желаят да доставят елементи за тези машини заради наказания.

Украинският боен анализатор Александър Коваленко съобщи, че регистрираните от Русия данни през последните години по-скоро  се отнасят за ремонтирани и осъвременени танкове , взети от складовете, а не за ново произвеждане. " Уралвагонзавод ", главният производител на танкове в Русия, може да създава почти 60-70 танка Т-90 годишно при идеални условия, само че евентуално става въпрос единствено за сред три и шест на месец. Коваленко означи, че производителите на танкове " Уралвагонзавод ", " Омсктрансмаш " и 103-ти бронетанков ремонтен цех в Чита, Забайкалски край, са фокусирани главно върху възобновяване, ремонта и модернизацията на съветски танкове. " Уралвагонзавод " е единственият производител на нови танкове.

Русия модернизира единствено танкове Т-54/55 и Т-62 след преценка, че това  може да са главните бойни танкове на Русия в бъдеще . Производителите доста рядко модернизират танкове Т-72 и Т-80. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев по-рано съобщи, че съветските сили са получили 1600 танка през 2023 г . Коваленко приписва този брой най-вече на осъвременени, а не на серийно създадени танкове.
 Лондон: Русия губи от ден на ден танкове на фронта, само че удържа качествата за нахлуване
Лондон: Русия губи от ден на ден танкове на фронта, само че удържа качествата за нахлуване

Засега Москва резервира потенциала си да компенсира загубите на бойното поле

Текущият стеснен потенциал на Русия не е гаранция, че тя няма да се бори да създаде задоволително материал , с цел да поддържа военните си старания със настоящето движение или в дълготраен проект. Способността на Русия да модернизира танкове към момента й дава преимущество на бойното поле. Машовец означи, че някои новопроизведени танкове като Т-14 Армада са неприятно създадени, до момента в който по-старите танкове като Т-72 (които Русия интензивно ремонтира) са по-надеждни.

Русия поредно произлизащи от западните наказания. Може да изпитва усложнения в кратковременен проект от увеличението на ограниченията за отбягване на наказания. Партньорствата с страни като Китай и Северна Корея може да оказват помощ за компенсиране на съществуващите дефекти в средносрочен до дълготраен проект.
 Съединени американски щати постановиха наказания за неспазване на тавана за съветския нефт
Съединени американски щати постановиха наказания за неспазване на тавана за съветския нефт

Затяга се хватката към финансирането на войната на Путин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР