На 11 декември работещите в една от най-задлъжнелите болници в

...
На 11 декември работещите в една от най-задлъжнелите болници в
Коментари Харесай

От болницата в Ловеч: Обезверени сме за бъдещето си

На 11 декември работещите в една от най-задлъжнелите лечебни заведения в страната започнаха предупредителни протестни дейности, които ще продължат и в идващите дни. Ръководството, подкрепено от медиците, излязоха с декларация, в която желаят решения за тежката финансова рецесия, в която е изпаднало лечебното заведение.

Dir.bg беседва с клиничния лаборант Йорданка Георгиева.

- МБАЛ Ловеч е задлъжняла от години. Преди близо година и половина имаше митинги, какво ви накара да излезете още веднъж?


- Несигурността за работните ни места. Нямаме опция да обслужваме пациентите поради дефицит на консумативи. Не сме получавали заплати за последните четири месеца и това е причина огромна част от личния състав да търси други възможности. Много от експертите напущат и това постанова закриването на отделения.

- Смятате ли, че има воля от страна на страната и общината, които са главните акционери в лечебното заведение, за решение на тежката рецесия, в която е болничното заведение?

- Воля няма. Запорите върху сметките на болничното заведение стоят. Голяма част от общинските съветници не демонстрират интерес към тематиката, а тези които го вършат са малко. Кметът (Корнелия Маринова - бел.ред.) от дълго време не се отзовава на срещите в МБАЛ.

- Смяната на управлението през последните 2-3 години не промени изключително обстановката към по-добро, очаквате ли да се откри решение?

- Разбира се, че чакаме. В тази обстановка нито може да се реализира здравна активност, нито си получаваме заплатите за свършената работа.

- Какви са настроенията измежду сътрудниците ви в болничното заведение. Какво очаквате да се случи оттук насетне?

Колегите се усещат обезверени за бъдещето си. Надяваме се на умело ръководство, което ще изведе болничното заведение от това положение. Искаме да получим заплатите си, както е по трудов контракт.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР