На 11 декември желаещите ще могат да се повозят в

...
На 11 декември желаещите ще могат да се повозят в
Коментари Харесай

Новият транспорт на Мъск ще е готов до 2 месеца

На 11 декември искащите ще могат да се повозят в скоростния тунел на Лос Анжелис

Отстраненият от ръководството на Tesla милиардер Илон Мъск разгласи в Twitter, че първият тунел за скоростно напредване подземен е съвсем подготвен и ще бъде открит на 10 декември. Съоръжението се намира в Лос Анжелис, като ден след церемонията жеаещите ще могат да се повозят по него.

Мъск не посочи дали става дума за системата за пътнически транспорти от плана Hyperloop или за скоростно напредване на коли. Както е известно, Hyperloop предсталява вакуумен трен, движещ се в изцяло затворена тръба. Той се придвижва благодарение на магнтитна възглавница, с помощта на която оптималната скорост може да доближи 250 благи (402 км/ч).

Вторият план на Мък развива скоростни технологии за напредване на коли подземен. Според замисъла, транспортът на колите със скорост до 200 км/ч ще става със специфични платформи, задвижвани с електричество. Самите коли ще се спускат подземен с асансьорни платформи.

Идеята е мрежата от сходни подземни тунели съществено да понижи трафика в огромните градове и по този начин да се избегнат тапите. След Лос Анжелос тя ще бъде построена и в другите огромни мегаполиси на Съединени американски щати и Канада.

Снимка: Twitter

automedia.investor.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР