На 11 декември членът на Политбюро на ЦК на ККП

...
На 11 декември членът на Политбюро на ЦК на ККП
Коментари Харесай

Външните министри на Китай и Иран призоваха за прекратяване на огъня в Газа

На 11 декември членът на Политбюро на Централен комитет на ККП и външен министър Уан И организира телефонен диалог с иранския си сътрудник Хюсеин Амир Абдулахиян.

Абдулахиян високо оцени китайски старания за филантропично преустановяване на огъня в Газа по време на мандата си като ротационен ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Той благодари също за китайски принос за възобновяване на връзките сред Иран и Саудитска Арабия.

Уан И съобщи, че Китай поддържа Иран и Саудитска Арабия да продължат да усъвършенстват връзките си, и по този начин да подтикват единството и съдействието сред страните в Близкия изток, който да се трансформира в район на мир и сигурност.

Двамата министри обмениха отзиви за обстановката в Газа. Абдулахиян съобщи, че Иран се опълчва на убийствата на дами и деца, поддържа неотложно преустановяване на огъня и разкриване на канали за оказване на филантропична помощ. Според него, Организация на обединените нации би трябвало да играе значима роля в бъдещото разрешаване на палестинския въпрос.

Уан И акцентира, че китайската позиция е за допустимо по-скорошно преустановяване на огъня, обезпечаване на филантропична помощ и реализацията на проекта за две страни. Той акцентира, че отношението на Пекин към казуса е като това на арабските страни и има огромна степен на консенсус с ислямските страни и интернационалната общественост.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР