На 11 декември 2018 г. се състоя заседание на Държавна

...
На 11 декември 2018 г. се състоя заседание на Държавна
Коментари Харесай

Околовръстният път на Козлодуй получи Протокол образец 16

На 11 декември 2018 година се състоя съвещание на Държавна приемателна комисия за план „ Основен ремонт (рехабилитация) на път II-11 „ Козлодуй – Хърлец”. Деветчленният състав на комисията бе назначен със заповед на началника на Дирекция за народен строителен контрол към Министерство на районното развиване и благоустройството.
Въз основа на огледа на обекта, показаните документи и мненията на членовете й комисията даде позитивно умозаключение за сходството на градежа с издадените строителни бумаги и с нормативните условия за градежите. Участниците в комисията подписаха с единогласие Протокол пример 16 за определяне на годността за прилагане на обекта.
Рехабилитацията на околовръстното шосе на град Козлодуй започва на 23 май 2018 година Проектът напълно беше финансиран от Международен фонд „ Козлодуй” (МФК) посредством Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Инвестицията беше утвърдена от донорите на Фонда откакто Директива за птиците „ Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) сполучливо я отбрани като разход за част от нужната инфраструктура за създаване на Националното вместилище за ниско- и средноактивни радиоактивни боклуци.
Ремонтните действия на пътния сектор включваха цялостната му рехабилитация, включително и покачване на равнища на многочислените места с пропадания, и бяха осъществени за към 3 месеца в цялостно сходство с утвърждения от Агенция „ Пътна инфраструктура” механически план. Рехабилитацията беше осъществена от „ Грома Холд” ЕООД (преименувана от „ Агромах” ЕООД), а самостоятелният строителен контрол беше сбъднат от „ Пътинвест инженеринг” АД.
Директива за птиците РАО изрича благодарност на всички институции и организации, ангажирани в реализацията на плана, на изпълнителя – за качествената и в период осъществена работа, на Община Козлодуй – за съдействието в интерес на построяването на съвременна пътна инфраструктура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР