На 11 август авторът на Български рози и Партиен дом

...
На 11 август авторът на Български рози и Партиен дом
Коментари Харесай

Романс за съвременните грехове

На 11 август създателят на " Български рози " и " Партиен дом " Георги Тенев се завръща със сборника " Жената на писателя ", пример за мощна, безкомпромисна литература!

Това не са разкази, а разкази-трилъри. Романс в прегръдка с неоготика, истории за модерни грехове и подвизи на тялото и духа. " Жената на писателя " (168 стр., цена: 14 лева.) е искрено политическа, предизвикателна в жанрово отношение книга, безмилостно изправяща читателя пред сюрреалистичното огледало, в което се отразяват българските рецесии от последните години.

 Снимка 307622

Между кориците се подвизават романтици и мракобесници, антигерои и представители на висшия църковен клир, шпиони и съвременни феодали, рано пораснали деца и нежни любовни двойки... Болезнено отекващи, майсторски изпипани разкази, следващо доказателство за острата обществена сензитивност на създателя.

Георги Тенев е роден през 1969 година в София. Завършва НГДЕК " Константин-Кирил Философ " и Софийския университет " Св. Климент Охридски ", по-късно следва и във Виенския университет. Автор е на романите " Партиен дом " (Награда за български разказ на годината на фондация " ВИК ", 2007), " Кристо и свободната обич ", " Господин М. ", " Български рози " и на сборника с разкази " Свещена светлина " (отличен със стипендия за превод на Американския ПЕН център).

Сборникът " Жената на писателя " ще бъде показан на 26 август в границите на самодейността " София диша " и на 29 август от 19:00 ч. La Maison, Созопол.

сн.: пиар
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР