На 11 април от 18 часа, в зала „Европа“ на

...
На 11 април от 18 часа, в зала „Европа“ на
Коментари Харесай

Талантлив пианист с пореден концерт в Русе

На 11 април от 18 часа, в зала „ Европа “ на Доходното здание, възпитаникът на Националното учебно заведение по изкуствата „ Веселин Стоянов “ в Русе, 17-годишният пианист Николай Димитров ще подари концерт на своите съграждани. Проявата се провежда с поддръжката и партньорството на Община Русе, а входът е свободен.
Програмата ще включва Прелюд и фуга №13 из „ Добре темперирано пиано I том “ от Бах, Соната №18 от Бетовен, Етюд №11 за комплицираните арпежи от Дебюси, Балада №2 от Лист.
С концерта си Николай желае да благодари на всички в родния град, които са го подкрепяли през годините. Той прави първи независим концерт в България, като дружно с него на сцената ще излезе и сътрудникът му от дуо „ Апасионато “ – флейтистът от НУИ Димитър Димитров и с който ще изпълнят Соната за флейта и пиано оп.94 от Прокофиев. Изнасял е такива концерти в задграничните ни задачи - консулството в Ню Йорк и посолството в Лондон.
Тинейджърът към този момент е зрелостник, само че има влиятелни награди от национални и интернационалните състезания. Концертирал е на известните международни подиуми: „ Карнеги хол “ в Ню Йорк, „ Роял Албърт хол “ в Лондон, „ Музикферайн “ във Виена. Свирил е четири пъти като солист на Русенска филхармония, бил е солист и на симфоничните оркестри „ Михаел Жора “ в Бакъу, Румъния, „ Пионер “ и Атинската „ Симфониета “ в Гърция. Носител е на специфичната премия за млад гений, която се връчва от БНР на церемонията „ Музикант на годината “, и на премията на Общината - „ Русе 21 век “. През актуалната година ще взе участие на Международния фестивал „ Варненско лято “ и на фестивала „ Питър де Гроте “ в Холандия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР