На 11.07.2022г. в 19:00 часа в землището на гр.Тетевен на

...
На 11.07.2022г. в 19:00 часа в землището на гр.Тетевен на
Коментари Харесай

ЮЗДП: Пореден случай на задържан от горски служители автомобил, транспортиращ незаконна дървесина

На 11.07.2022г. в 19:00 часа в землището на гр.Тетевен на основен асфалтов път гр.Тетевен - с. Гложене двама чиновници на Търговско предприятие „ ДГС Тетевен “ стопират за инспекция товарен автомобил Opel Combo, бял на цвят с рег. № ОВ5297ВТ, оповестиха от ЮЗДП.

При осъществяване на инспекцията се открива, че в автомобила се транспортират прясно отсечени еднометрови дърва за огрев от дървесен тип цер, габър и клен в размер на 1,3 м3 пространствени, без да са маркирани с контролна горска марка. Нямали и превозен билет.

Лицето, ръководещо автомобила се оказва систематичен извършител, против който нееднократно са постъпвали сигнали. За случая неотложно са известени и органите на районно управление (на МВР) –Тетевен, със съдействието на които автомобилът е ескортиран до базата за предпазване на арестувани материали и движимости на Търговско предприятие „ ДГС Тетевен “. На лицето е формиран акт за определяне на административно нарушаване по Закона за горите, а автомобилът и превозената в него дървесина са арестувани.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР