На 100 километра канализация в столицата се прави ремонт в

...
На 100 километра канализация в столицата се прави ремонт в
Коментари Харесай

Председателят на СОС: 100 км улици в София ще останат разкопани, ако не се гласува бюджетът на столицата

На 100 километра канализация в столицата се прави ремонт сега и в случай че не се одобри бюджетът на столицата, тези улици ще останат разкопани през зимата. Десетки детски градини ще останат непостроени и моля общинските съветници да проявят здрав разсъдък и одобряват бюджета, тъй като има обекти във всички региони на столицата, сподели по bTV ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

„ Целта на съперниците ни е те да останат разкопани за изборите, само че те по този начин ще останат и през зимата, в случай че не бъде утвърден бюджетът на Столичната община “, сподели Георгиев.

Гласуването би трябвало да се състои в четвъртък. Групите на Демократична България и Българска социалистическа партия са близо половината от гласовете в СОС, а групата на ГЕРБ е с 27 гласа. „ Разговорите сега демонстрират, че няма да получим поддръжка от тези огромни групи “, сподели Георгиев.

Той недоумява по какъв начин общински съветници от Демократична България поддържат националния бюджет, а не поддържат общинския. „ В последна сметка 650 млн. лева е финансовата ремонтна стратегия на столицата, а в нея има десетки оферти на Демократична България “, сподели Георгиев.

„ Има подготвени здания за 85 групи в детски градини. Учителите са назначени. Имаме пари да платим, само че без бюджет те не могат да бъдат изплатени. Подкрепиха един път капиталовата стратегия, а в този момент не желаят “, уточни той.

Той напомни, че на разискването на бюджета в общинския съвет е поканил претендента на ПП-ДБ за кмет на столицата Васил Терзиев, само че той не пристигнал. А Борис Бонев е един от общинските съветници, които не дали своят вот за стратегия за поправяне на тротоарите в централната градска част.

„ Опозицията с изключение на да споделя, че не е съгласна, би трябвало въпреки всичко и да си каже мнението по съответни въпроси. Все отново столичният град си има други проблеми, които не постоянно съответстват с националните “, сподели ръководителят на СОС.

Според него няма нарушаване на процедурата при назначение на шеф на АГ „ Шейново “. „ Румен Велев и Таня Андреева са кандидатствали да бъдат членове на Съвета на шефовете на болничното заведение. Велев е единственият претендент за шеф. Съгласете се, това не е конкурс с конкуренция. Освен писмен знак в закона има и дух. Духът на закона планува опция за конкуренция. Това са съображенията. Таня Андреева е определена за период до 6 месеца. Тя не е шеф. Тя е краткотрайно изпълняваща тази служба “, разяснява ръководителят на СОС.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР