На 100 години за най-възрастния мириалдер в света няма да

...
На 100 години за най-възрастния мириалдер в света няма да
Коментари Харесай

Най-възрастният милиардер в света: И на 100 години Чан Юн Чун ходи всеки ден на работа

На 100 години за най-възрастния мириалдер в света няма да бъде изненадващо, в случай че реши да живее по-спокойно и да се елементарни с кариерата си, почнала преди осем десетилетия. Но това не стои като избор за Чан Юн Чун.

Основателят на азиатския гигантъ Pacific International Lines (PIL) няма желание да си стои у дома. Въпреки че през тази година той реши да остави ролята на основен ръководител на сина си - Тео Сион Сен, по-рано тази година, сингапурският милиардер упорства да върви в офиса на компанията всеки ден.

" Това ми е табиет ", признава той в своя роман пред CNBC.

Днес Чун е дясната ръка на своя наследник като не пропуща работен ден в централата на компанията в Сингапур и от първа ръка ревизира по какъв начин върви работата във всеки един отдел.

" Не мога да заставам у дома. Това за мен е прекомерно, прекомерно скучно ", споделя той.

" Всеки ден регистрирам всички свои действия в дневника си, там показвам безусловно всичко. Представители от всеки един отдел идват да приказват с мен ", изяснява Чун.

За него това е метод да бъде деен и да не губи връзка с управлението на колоса, който основава през 1967 година благодарение на два търговски кораба, купени втора употреба.

Милиардерът освен поддържа сина си, само че и го направлява в ръководството на актуалната империя, трансформирала се една от топ 20 на най-големите корабни компании в света, за която работят 18 000 души. Тео споделя, че се съветва с татко си по два пъти дневно - един път сутринта и още един път след обяд.

Той признава, че на младини е бил много по-темпераментен и не се е справял добре с позицията на водач.

" Моят татко ме научи на нещо, което на китайски е " yi de fu ren ". Това значи, че би трябвало да искаш хората да ти се подчиняват не поради твоята власт и мощ, не поради твоята свирепост, а поради твоите качества. Означава те фактически да те почитат и да те слушат ", спомня си Тео.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР