На 10 юни в Сливен обстановката определено ще бъде празнична.

...
На 10 юни в Сливен обстановката определено ще бъде празнична.
Коментари Харесай

Юбилейното Рали Сливен - 11 етапа, 170 километра и 45 години история

На 10 юни в Сливен ситуацията несъмнено ще бъде празнична. Идният четвъртък ще означи церемонията по откриването на 40-ото юбилейно "Рали Сливен ", а неговото алегорично начало ще бъде обещано на площад "Хаджи Димитър " в центъра на града. Екипажите, които желаят да се запишат за присъединяване в надпреварата, могат да го създадат до 20 часа на 3 юни. До момента има 31 поръчки за екипажи от пет националности. Най-много са колите от клас RC 4 - 9.

"Рали Сливен " ще е втори кръг от Българския рали шампионат и трети кръг от Балканския рали трофей на FIA за сезон 2021. Най-популярното българско рали в последните години се чака да бъде същински авто празник и ще бъде комбинирано с кръг от дрифт шампионата. Поради това и конкуренцията ще се организира в скица петък - събота, а дрифт надпреварата ще стартира в събота и ще приключи в неделя.

Предизвикателството "Рали Сливен " ще предложи 170 спортни километра, които са разпределени в 11 скоростни стадия. През тази година в програмата се завръщат паметни прави като "Котел " и "Стара река ", който ще бъде и най-дългият стадий в ралито - 32.5 километра. В петъчния следобяд на 11 юни екипажите ще преминат през четири специфични стадия, като последните са на фарове. Съботният ден ще е решителен за класирането - седем скоростни стадия с обща дължина от близо 115 километра.

Това е 40-ото издание на надпреварата, само че историята му е към този момент 45-годишна. Стартът е през 1976-а, когато за първи път се организира Рали "Сини камъни ". То става кръг от републиканския шампионат на България. Записани са 120 участника, от които приключват 102. Победител в генералното класиране е екипажът на Стоян Колев/Николай Камбуров (ВАЗ 2103). Маршрутът тогава минава през Сливенския Балкан, Търговище, Нова Загора, и Твърдица, а общата дължина е 399 км., близо 3 пъти повече от актуалната. Заради атракцията, стартът на първите издания на ралито е бил в затворен кръг по улиците на града, а в края е имало "майсторско ръководство ", което пък се е случвало на площад "Хаджи Димитър ". Тези кръгове са били част от ралито. Тяхното време се засича тъкмо и се включва във времето за наказателни точки. Година по-късно спонсор става цех "Динамо ", а ралито получава и неговото име. Участниците се усилват на 151, а общата дължина на трасето доближава 427 км! Популярността на надпреварата пораства бързо. То оцелява и до през днешния ден, а през тази година е 40-ото му издание, като помощта на един от главните сътрудници - Българския състезателен тотализатор е сериозна.

Ваканционното лятно въодушевление на големите облаги от СПОРТ ТОТО ще стане факт за доста участници, които ще бъдат посетители на откриването на 40-тото юбилейно издание Рали-Сливен, където Български Спортен Тотализатор е съорганизатор. Всеки, закупил ваучър от моментната лотарийна игра „ Бързи 1000 лева “ в интервала 16:00 – 20:00 часа на 10-ти юни от пункта на Спорт Тото, намиращ се на бул. „ Цар Освободител “ (Сливен) ще взе участие в лотария за продобиване на 3 ваучера за спортни артикули на стойност 300 лева и 4 ваучера за отмора в страната или чужбина на стойност 500 лева всеки. Освен това, облагите не свършват дотук. Всеки закупил ваучър „ Бързи 100 лева “ може да завоюва облагите, намиращи се под скреча или да го записва като непечеливш и да взе участие в акциите на Тото клуб „ Задай посоката “ и „ Печалби плюс – пари в кеш “ – action.toto.bg. За всички присъстващи на събитието, Български състезателен тотализатор е подготвил още изненади.

„ Спорт Тото - дружно за българския спорт! “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР