На 10 юни Европейската космическа агенция (ЕКА) обяви нов среден

...
На 10 юни Европейската космическа агенция (ЕКА) обяви нов среден
Коментари Харесай

Защо на Венера е същински ад

На 10 юни Европейската галактическа организация (ЕКА) разгласи нов междинен клас задача до Венера. Целта на учените е да схванат за какво тази планета, която е толкоз покрай Земята и е с съвсем същите размери, е поела по този път и няма никакви условия за живот.

„ На Венера е истински пъкъл. Температурата е над 460 градуса, а налягането е 90 пъти по-голямо, в сравнение с Земята. Заради него даже камъните са плоски “, описа в " Тази заран " астрофизикът Тихомир Димитров.

Целта на ЕКА е да изпрати в орбита към планетата спътник, който да я изследва по-подробно. Мисията е обвързвана и с бъдещето на Земята, защото резултатите ще оказват помощ да разберем какво следва на нашата планета, в случай че не я опазваме добре.

През последните дни доста се написа и за туристическия полет до Космоса, проведен от милиардера Джеф Безос. Корабът ще се издигне на към 110 км над Земята и по този начин участниците в полета ще усетят безтегловност за няколко минути.

„ Те няма да ръководят кораба, всичко е автоматизирано. Полетът ще е къс “, посочи Тихомир Димитров.

Другата вест, обвързвана с Космоса, е проектът на НАСА и ЕКА през 2024 година на Луната за първи път да стъпи жена. За финален път човешки крайник е стъпвал там през 1972 година

Какво още описа астрофизикът - гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР