На 10 юни 2018 г. с изпити по английски език

...
На 10 юни 2018 г. с изпити по английски език
Коментари Харесай

Изпити по английски език и по биология в СУ


На 10 юни 2018 година с изпити по британски език и по биология продължава втората кандидатстудентска сесия за образователната 2018/2019 година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Изпитът по британски език е писмен и ревизира езиковите познания и умения на претендентите. Изпитът включва диктовка, тест (с 4 компонента) и малко съчинение. Времетраенето му е общо към 4 часа. Диктовката има за цел да ревизира в каква степен претендентът възприема и схваща британската тирада и владее основите на правописа на езика. С теста се ревизират знанията на претендентите по лексика и граматика и уменията им да схващат британски език при четене. С късото съчинение се ревизира способността на претендента да се показва документално на британски език. Съчинението е по заложена тематика с опция за избор сред две тематики, за която не е нужна теоретична подготовка.

Кандидатстудентският изпит по биология е писмен, в две елементи с обща дълготрайност от четири астрономически часа.

Първата част е от 30 тестови задания, включващи материал от VIII, IX и X клас. Задачите са със структуриран отговор - многоброен избор с четири дистрактора (неправилни, само че правдоподобни отговори) и единствен правилен отговор. Задачите демонстрират в действителност познания по биология и съществени логичен и аналитични умения.

Втората част е насърчаване на тематика от образователния материал от IX и X клас. Тематичната част би трябвало да бъде създадена в границите на учебния курс по биология. При оценяване на писмените работи ще се имат поради следните критерии: правилно, тъкмо, разумно и изчерпателно показване на биологичния материал; метод на интерпретиране на образователното наличие и благоприятни условия за анализиране и сравнение на основни факти; изчерпателно излагане и аргументиране на знанията; притежаване и вярна приложимост на биологичните термини; обща биологична и езикова просвета на претендента. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР