На 10 юли, вторник, от 10.00 часа, в зала „Триадица“

...
На 10 юли, вторник, от 10.00 часа, в зала „Триадица“
Коментари Харесай

Кръгла маса по проблемите на заетостта на хората с увреждания

На 10 юли, вторник, от 10.00 часа, в зала „ Триадица “ на резиденция „ Бояна “, под патронажа на президента Румен Радев, ще се организира кръгла маса на тематика: „ Хората с увреждания като запас за първичния пазар на труда – провокации и решения “.
Държавният глава се ангажира с самодейността за образуване на форума след срещата си с представители на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания в края на предходната година.
В полемиката ще вземат участие всички заинтригувани страни – представители на организациите на и за хора с увреждания, на работодателските организации, на Министерството на труда и обществената политика и на Националното съдружие на общините в Република България. В рамките на форума ще бъдат разисквани положителните практики и усложненията, които срещат хората в неравностойно състояние и работодателите при обезпечаването на претовареност.
По време на конференцията ще бъдат показани опциите за професионално образование и подготовка, оповестиха от прессекретариата на президента. Във фокуса на полемиката ще попадне разбор на законодателството, подкрепящо процеса за интеграция на хората с увреждания на пазара на труда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР