На 10 юли, докато си играеха в Градската градина в

...
На 10 юли, докато си играеха в Градската градина в
Коментари Харесай

Кошмарен Инцидент! Велосипедистка Помля С Адска Скорост 18-Месечно Момиченце В Градската Градина

На 10 юли, до момента в който си играеха в Градската градина в Монтана с още няколко дечица, едното ми момиченце беше блъснато от колело. Колоездачката въобще не я видя, тъй като не гледаше в пътя, а обратно. От този ден животът на фамилията ми обърна на 180 градуса. 15 дни с детето бяхме по лечебни заведения. Диагнозата беше строшен череп и огромен хематом. Наложи се и интервенция. Не поисквам на никого, това което изживяхме и продължаваме да претърпяваме ", добавя Цветелина.

По думите й, велосипедистката спряла, извинила се и си тръгнала. Затова и родителите на потърпевшото момиченце считат да я съдят.

" В момента най-трудната част е, че би трябвало да я пазим да не пада и да не удря главата. Тези, които сте родители знаете какъв брой е мъчно интензивно и опознаващо света дете да се пази толкоз. Надявам се мощно да няма последствия, макар че има риск да се отключат следващи болести. Лечението и прегледите за нас не престават, а отговорната си кара необезпокоявана колелото ", добавя майката.

Затова и тя е провела петиция с искане да не се позволяват колоездачи в паркове без велоалеи. За по-малко от седмица протестната подписка е подкрепена от близо 400 души.

" Настоящата петиция ще бъде импортирана при кмета на община Монтана. Моите претенции са, да се спре безхаберното каране и не просто каране, хвърчене с колела на всички места. Да се кара единствено на предопределените за това места и несъмнено да има санкции и наказания за нарушителите, а в случай че те са деца за техните родители. Ако би трябвало да се назначат хора, които да дават отговор за това. Искам да се вземат незабавни ограничения, с цел да не пострадат и други дечица. ", приканва Цветелина Георгиева.

От Община Монтана разясниха, че до месец всички паркове в града ще са под видеонаблюдение, като припомниха, че велосипедистите са длъжни да съблюдават Закона за придвижване по пътищата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР