На 10 януари в зала България от 19 часа Софийската

...
На 10 януари в зала България от 19 часа Софийската
Коментари Харесай

Класическата Европа - музика и отвъд политиката

На 10 януари в зала " България " от 19 часа Софийската филхармония ще изнесе концерт под надпис " Класическата Европа ", в който ще показа шедьоври от 13 европейски култури. В програмата ще бъдат включени пиеси от Чайковски, Елгар, Дебюси, Сметана, Белини, Григ, Бетовен, Хачатурян, Лист, Шопен, Де Файя, Щраус и Черкин.

На специфичен екран ще бъдат излъчени послания за единство в многоликата, класическа Европа, отправени от всяка една от тези страни. Въпреки че събитието не е част от формалната стратегия, отдадена на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, то се вписва отлично в концепцията да се търси единение в многообразието и от 2011 година българската аудитория се среща посредством цикъла от концерти с най-популярното от музикалната просвета на близки и далечни страни.
Софийската филхармония ще свири под диригентството на Петър Димитров, а на сцената пред националния ни оркестър ще застанат именити солисти: проф. Виктор Чучков - пиано, Мичо Димитров - цигулка, Любов Уришова - цигулка и Борислав Йоцов - кларинет.

В предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " Петър Димитров показа елементи от програмата на концерта и от него научихме, че българската пиеса ще бъде " Севдана " от Георги Златев-Черкин със солист Мичо Димитров. Чуйте още в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР