На 10 януари 2023 г. около 21:00 ч. в района

...
На 10 януари 2023 г. около 21:00 ч. в района
Коментари Харесай

Граничари хванаха 225 000 недекларирани британски и шотландски лири на ГКПП Дунав мост - Русе

На 10 януари 2023 година към 21:00 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Русе митническите чиновници от бранш " Борба с наркотрафика Русе “ в Търговско дружество Митница Русе стопират за инспекция товарен автомобил с турски регистрационни номера на влекача и ремаркето. Превозно средство е ръководено от турски жител и пътува празно от Румъния за Турция, откакто е разтоварило артикули в Англия и натоварило чесън от Холандия за Румъния, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

След разбор на риска товарният автомобил е селектиран за инспекция с мобилна рентгенова система, при която са маркирани две зони с съмнение, намиращи се в товарното помещение. Превозното средство е отклонено в халето за осъществяване на физическа инспекция. В хода на инспекцията, в маркираните на мобилния рентген зони са открити четири спомагателни профила за подсилване на товари, след демонтажа на които във вътрешността им митническите чиновници откриват парични средства – английски и шотландски лири в разнообразни купюри.

Общо откритите недекларирани парични средства са в размер на 205 000 английски и 20 000 шотландски лири. Водачът е обяснил, че паричните средства са взети от негов другар в Англия, с цел да ги придвижи до Турция, като самичък ги е укрил на посочените места. За нарушаването му е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР