На 10 септември ще се проведе избора на новите шестима

...
На 10 септември ще се проведе избора на новите шестима
Коментари Харесай

Избират през септември шестимата европейски делегирани прокурори от България

На 10 септември ще се организира избора на новите шестима европейски делегирани прокурори от България. Изслушването на 23-та претенденти ще стане на 8 и 9 септември, стана известно на днешното съвещание на Прокурорската гилдия.

Това е вторият опит на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет да излъчи представители на Европейската прокуратура у нас. При първата процедура Люксембург утвърди единствено четирима наши магистрати от препоръчаните 10, като останали шест бяха отхвърлени заради липса на опит да повдигат обвиняване или да водят разследване.

Европейската прокуратура, която публично стартира работа на 1 юни, има за цел да проверява случаи на корупция по висшите етажи на властта и финансови злоупотреби с пари от Европейски Съюз на стойност от 10 млн. евро нагоре. Сега правосъдните кадровици би трябвало да попълнят празните места, за което настоя и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши.

Самата Кьовеши посети България при започване на юни, като тогава eвропейският основен прокурор акцентира, че с българското държавно обвиняване е подписано работно съглашение за назначение на 10 души и това не е въпрос, който предстои на полемика.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР