На 10 октомври в Камерна зала България“ се състоя концертът

...
На 10 октомври в Камерна зала България“ се състоя концертът
Коментари Харесай

Струнен квартет Класик Арт с концерт Възвишено и земно“

На 10 октомври в Камерна зала „ България “ се състоя концертът „ Възвишено и земно “ на струнен квартет Класик Арт в състав: Людмил Ненчев - цигулка, Цветелина Попова - цигулка, Евгения Бааджева-Димова - виола, Кристиана Михайлова – виолончело и със специфичното присъединяване на Михаил Живков – кларинет, Кирил Христов – виола и Михаил Михайлов – валдхорна.
„ Възвишено и земно “ е взето като заглавието от една книга на Дейвид Вайс. Тя е известна и известна биография на Волфган Амадеус Моцарт. Избрахме това заглавие, защото две трети от програмата ни се състой от негови творби показа Людмил Ненчев.
В програмата бяха включени квинтетите, съчетаващи звуковия свят на един обичаен отбор - струнния квартет, с присъщия тон на представител на дървени духови - кларинета и на медни духови - валдхорната. В ръцете на Моцарт тези ексцентрични комбинации заживяват естествено и доброволно, а инструментите в състава съумяват да запазят присъщия си тембров почерк и да влязат в неповторими съчетания, редки за епохата на Класицизма. Освен Моцартовите квинтети, музикантите бяха присъединили в програмата си и международна премиера на Първия струнен квартет от Румен Бояджиев-син. В своята комбинация той съумява да комбиниране тембровия свят на обичайния отбор, само че със звученето на нашето съвремие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР