На 10 октомври на Основна сцена на Държавна опера Варна

...
На 10 октомври на Основна сцена на Държавна опера Варна
Коментари Харесай

Двама виртуози закриват Европейския музикален фестивал Варна 2021

 На 10 октомври на Основна сцена на Държавна опера Варна е едно от най-естетските събития в музикалната есен на морския град - концерта на Марио Хосен, цигулка, и Адриан Йотикер, пиано, с който приключва Европейският музикален фестивал Варна 2021, оповестиха от пресцентъра на фестивала.

Двамата ще свирят за първи път като тандем във Варна. Интерпретаторското изкуство на всеки един от тези огромни инструменталисти и споделените им полезности във философското осмисляне на музикалната класика зареждат с креативна сила взаимните им гастроли и трансформират всяка среща с тяхното изкуство в докосващо сърцата прекарване за привилегированата аудитория. Те ще изпълнят интеграл на сонатите за пиано и цигулка от Йоханес Брамс.

“Ако някой твърди, че музиката на Брамс е комплицирана - споделя проф. Марио Хосен, - аз бих споделил, че няма потребност да разбираш тази музика, ти я усещаш и това, което те обкръжава, е твоят свят, твоят космос. Ето за какво всеки концерт с произведения на Брамс е един допир до духовното. Музиката на Брамс е мост сред материалното и духовното за тези, които даже и да не вземат участие интензивно и физически, попадат в тази магия, с помощта на процесите в тяхното схващане и душа, тъй че ние всички сме участници в този развой. "

За плодотворното си креативно съдействие с Адриан Йотикер проф. Хосен споделя, че продължава към този момент 20 години и от дълго време е прераснало в другарство: “Той е извънреден човек, актьор и учител ". А отношението си към обстоятелството, че с техния концерт ще бъде закрит Европейския музикален фестивал Варна, показва непринудено с очебийно користолюбие: “Европейският музикален фестивал Варна е бутиков, всяко заглавие е деликатно определено. Фестивалът основава една палитра и стилово многообразие, което го прави неповторим. Аз се сготвям за този концерт с боязън... "

Новият Брамсов план на двамата именити реализатори, който ще бъде показан във Варна, скоро по-късно ще излезе пред виенската аудитория на сцената на влиятелната зала Wiener Konzerthaus.

Началото на концерта е в 19:00 ч.

Билети от 15 до 25 лева от Касите на Фестивалния комплекс и Държавна опера Варна. Онлайн - от уеб страницата на ФКЦ: https://bit.ly/3a2ZHyP

Европейският музикален фестивал Варна се провежда от организация " Елит проджектс мениджмънт “. Изданието за 2021 година се реализира с финансовата поддръжка на Фонд Култура на Община Варна, Национален фонд “Култура " и със съдействието на комплекс Топола Скайс и Експресгаранцион, Варненска строителна компания, строителна компания Комфорт, Солвей Соди, Логос недвижими парцели, Нира Комюникейшънс и медийното партньорство на БНР Радио Варна, Impressio.dir.bg, Moreto.net и ArtVarna.net.

Още за концерта открийте на Facebook страницата: https://www.facebook.com/EliteMusicAgency
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР