На 10 октомври Авто - мото клуб РУСЧУКЪ кани всички

...
На 10 октомври Авто - мото клуб РУСЧУКЪ кани всички
Коментари Харесай

Авто-мото клуб РУСЧУКЪ кани русенци на приключенска игра Историята е жива

На 10 октомври Авто - мото клуб " РУСЧУКЪ " кани всички русенци да се впуснат в приключенската игра " Историята е жива ", чиято цел е да разсъни вниманието и любознанието към опазването на културно-историческото завещание, оповестяват от община Русе. Инициативата е част от плана " Историята е жива ", които се осъществя с финансовата поддръжка на стратегия " Култура " на Община Русе. Участието в играта е гратис и ще става посредством авансово записване на телефон 0886002940 или на е-mail: [email protected].

Участниците (екипажите - до 5 индивида при напредване с автомобил) ще бъдат разпределени в обособени класове, според от метода на напредване.

Предвиждат се 5 обособени класове:

- Клас Ретро коли - за участници с коли създадени до 31.12.1990 година,
- Клас Автомобили - за участници с коли създадени след 31.12.1990 година
- Клас Ретро мотоциклети - за участници с мотоциклети създадени до 31.12.1990
- Клас Мотоциклети - за участници с мотоциклети създадени след 31.12.1990
- Клас Велосипеди.

Маршрутите, които всеки участник/екипаж би трябвало да премине, ще бъдат самостоятелни, като по този начин ще се избегне скупчването на хора на едно място.

Точките от маршрута ще бъдат обекти от културно-историческото завещание на Русе и с цел да успее да доближи дадена точка участникът/екипажът ще би трябвало да показва познания за историята, културата, обстоятелства от предишното на града или просто да прояви предвидливост.

На всяка точка от маршрута, участниците ще получават упътвания под друга форма, насочващи към идната точка от маршрута - въпрос обвързван с историята на постройката, изложение с обстоятелства от историята на обекта, логическа задача или фотография.

В взаимозависимост от това дали е схванал упътванията или е решил вярно задачата, участникът ще се озове на вярното място бързо или на неверно място, което ще го забави.

Стюарди ще засичат времето и ще раздават напътствията, за може участниците да доближават идната дестинация. Всички сполучливо минали своя маршрут ще получат плакет, а за първите трима във всеки клас ще има и предметни награди.

Финалът на играта ще бъде на Автополигона в кв. Държавно земеделско стопанство, където ще бъдат изложени транспортни средства, част от културно-историческото завещание. Там с изключение на церемонията по награждаването ще има картинг съревнование и съревнование по майсторско ръководство на автомобил и мотоциклети.

В града на първите неща, където през 1897 година се е провела първата кинопрожекция, не можем да не отдадем респект на едно от най - завладяващите изкуства - киното.

Затова в края на деня предвиждаме провеждането на 2 безвъзмездни кинопрожекции в автокино на модерни български играли филми. Капацитетът на всяка от кинопрожекциите е най-малко 60 автомобила. С приоритет ще бъдат записани участниците в приключенската игра " Историята е жива.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР