На 10 ноември е родено най-вярното куче на света, прекрасната

...
На 10 ноември е родено най-вярното куче на света, прекрасната
Коментари Харесай

100 години от рождението на най-вярното куче на света - Хачико

На 10 ноември е родено най-вярното куче на света, прелестната акита ину, която се трансформира в знак на същинското другарство, честност и обвързаност - Хачико.

Хачико е роден през 1923 година в  японската префектура Акита.

Фермер взема решение да подари дребното куче на професор Хидесабуро Уено, работещ в Университета в Токио. Професорът му дава името Хачико, което след това ще се трансформира в нарицателно за верността на домашния любим към стопанина.

Всеки ден професор Уено пътува с влака до работата си и всеки ден акитата го изпраща заран, а вечер го посреща на гарата тъкмо в 17 ч.

На 21 май 1925 г. Хидесабуро Уено получава инфаркт и умира. По това време Хачико е към момента мъничък, едвам на 18 месеца. На този ден той дълго чака стопанина си, който в никакъв случай не завръща от последното си пътешестване с влака.

Въпреки това Хачико продължава да го чака всеки ден и всеки ден пристига в 17 ч. на гарата с вярата стопанина му да се появи.

Макар че доста родственици и познати на професора се пробват да вземат кучето при себе си, то непроменяемо се завръща на гарата, с цел да посрещне професора. Местните търговци и служащите стартират да го хранят, възхищавайки се на неговата лоялност и неизменност. Това продължава години наред.

Хачико става прочут в цяла Япония след 1932 г., когато е публикувана статията „ Предано остаряло куче чака завръщането на стопанина си 9 г. след неговата гибел “. През 1934 г. е повдигнат негов монумент.

Хачико продължава да идва на гарата в продължение на 9 г. до смърт на 8 март 1935 г. В деня на неговата гибел е разгласен ден на печал. Той е заровен е до починалия си стопанин в Аояма, Минато, Токио.

През 1987 година по претекстове от тази история е изработен кино лентата „ Hachiko Monogatari “ (Япония), а през 2009 „ Хачико: история на едно куче “ (САЩ) с Ричърд Гиър в основната роля. Това не е първият филм за Хачико.

, pero de 1935._Murió Hachikō, el perro japonés de raza akita, recordado por su lealtad a su amo, el profesor Eisaburō Ueno, incluso varios años después de la muerte de este. Fue la inspiración de la película Siempre a tu lado, Hachikō.
— Jorge Guzmán (@GUZMAN2000MN)
Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР