На 10 май с представянето на наелектризиращия Rave Lucid в

...
На 10 май с представянето на наелектризиращия Rave Lucid в
Коментари Харесай

Франция във фокуса на One Dance Festival 2024

На 10 май с представянето на наелектризиращия Rave Lucid в Пловдив стартира шестнадесетото издание на интернационалния фестивал за танц и пърформанс One Dance Festival. Тазгодишното издание фестивала (доскоро ONE DANCE WEEK) ще се организира в границите на четири уикенда, под мотото “Dance with Everybody ”. Програмата включва 12 спектакъла и започва с тематичен Фокус Франция, осъществен с поддръжката на Френския институт. Билетите са към този момент в продажба на касите на Изипей в цялата страна и онлайн от.
Фокус Франция
Фестивалният старт ще бъде даден на 10 май, от 19:30ч, в Дом на културата “Борис Христов ” с интензивния и прочувствен Rave Lucid на френската компания Mazelfreten – рейв театър, отдаден на електро танца. На 11 май в Драматичен спектакъл, Пловдив и ДК ”Борис Христов ”, поредно от 18:00ч и от 20:30ч., ще бъдат показани спектаклите “Добре пристигнали ” на Йоаким Моде и “Слава на звука, избавил магьосница като мен ” на Бенджамин Кан. На 12 май, на огромната сцена в ДК “Борис Христов ” ще забележим спектакъла Рошавo / Hairy на една от младите звезди на европейската танцова сцена – хореографът Довидас Стримайтис.
 © Rave Lucid – Mazelfreten

Rave Lucid – Mazelfreten
10.05. 19:30 - ДК “Борис Христов ”

Rave Lucid носи в Пловдив наелектризиращата сила на парижки нощен клуб. Нещо повече, хаус музиката, дискотечното осветяване и експресивността на десетимата танцьори се миксират в зрелищен успех на танца електро денс. Неговата магнетична и високочестотна магия безусловно залива подиуми и зали в спектакъла на хореографите Брандон Масел и Лора Дефретин, създатели на френската компания Mazelfreten.
Добре пристигнали – Йоаким Моде
11.05, 19:30 - Драматичен спектакъл, Пловдив

Спектакълът Добре пристигнали преглежда човешките несъгласия сред казаното и направеното, поисканото и полученото, замисленото и претърпяното. Това е покана да надникнем в пространствата, които сдържат, лимитират и разделят, с цел да ги прекрачим и да преоткрием потребността от събиране, доближаване, схващане.
Слава на звука, избавил магьосница като мен – Бенджамин Кан
11.05, 20:30 - ДК “Борис Христов ”

Слава на звука, избавил магьосница като мен е физически и звуков солов театър, който превежда публиката из разнообразни положения. Транс, опозиция, възторг. Моментите на тишина, прекъсващи действието, текстовете на Бенджамин Кан и музиката на композитора Лучия Рос, са контрастност, засилващ въздействието. Изпълнителката Сати Вейрунес се плъзга от едно положение в друго, размивайки границите сред половете. Понякога е майка, момче, жена, магьосница или несигурно създание.
 © Слава на звука, избавил магьосница като мен – Бенджамин Кан

Hairy / Рошаво – Довидас Стримайтис
12.05, 19:30 - ДК “Борис Христов ”

В спектакъла си Hairy хореографът Довидас Стримайтис преглежда опозицията сред статиката на косата и динамичността на тялото, сред нейната неконтролируема природа и танца като изкуството на физическия (само)контрол. Битка сред реда и хаоса, това е театър, в който безволевата, само че свободна коса разстила символните си смисли, като равнодушие, възторг, креативен ентусиазъм, субкултурна хармония. И освен.
 © Hairy / Рошаво – Довидас Стримайтис

Допълнителна информация за спектаклите от Фокус Франция на One Dance Festival 2024 ще намерите. Фокус Франция на One Dance Festival 2024 се осъществя с поддръжката на Френския институт.

Международният фестивал за танц и пърформанс One Dance 2024 ще се организира в Пловдив от 10 май до 2 юни. Доскоро One Dance Week, фестивалът от дълго време надрасна едноседмичния си формат, което наложи и новото му име.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР