На 10 май 2018 г. сутринта 39-годишната жена, която заемала

...
На 10 май 2018 г. сутринта 39-годишната жена, която заемала
Коментари Харесай

Касиерка на Кауфланд даде половин милион лева на обирджия


На 10 май 2018 година сутринта 39-годишната жена, която заемала длъжността " обслужващ магазин/служител филиал ", предала на мъж, показал се за охранител от инкасиращата компания, седмичния оборот на магазина в Монтана в размер на 483 326.44 лв.. По-късно било открито, че лицето, получило сумата, не е чиновник на инкасиращата компания.

Според желае на " Кауфланд България " М.Р.Ц. е била материално отговорно лице, подготвено да борави с парични средства, само че не е изискала квитанция от представилия се за охранител, с което е нарушила разпоредбите за предаване на касовата наличност и носи цялостна имуществена отговорност за изгубването на седмичния оборот.

Пред съда някогашната към този момент служителка на сдружението съобщи, че не е отговорна за неналичието на сумата, а това е станало вследствие на закононарушение, осъществено от друго лице, за което е формирано и досъдебно произвеждане.

След като се срещна и проучва доказателствата по делото и разиска доводите на страните съдът отхвърли желае на " Кауфланд България " като безпочвен.

Според магистратите М.Р.Ц. е била материално отговорно лице, имала е достъп до основната каса на магазина и на 10 май е трябвало до съобщи на чиновник на инкасиращата компания седмичния оборот, само че с изключение на нея до касата са имали достъп още четирима чиновници на компанията.

По делото не е показан протокол, че на 10 май М.Р.Ц. е приела сумата, заради което и не може да носи отговорност за неналичието им. Освен това, съгласно съда, документ от районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Монтана за формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител за отнемането с машинация на седмичния оборот на " Кауфланд ", демонстрира, че неналичието на парите в касата се дължи на закононарушение и това изключва виновност на материално виновното лице.

Затова окръжният съд отхвърлил желае на " Кауфланд България " против някогашната им служителка за компенсацията от 50 000 лв., а вместо това присъдил на компанията да заплати на М.Р.Ц. разноските по делото в размер на 1500 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР