На 10 март, събота, от 10.00 до 16.00 в зала

...
На 10 март, събота, от 10.00 до 16.00 в зала
Коментари Харесай

12 водещи специалисти участват във форум за менопаузата

На 10 март, събота, от 10.00 до 16.00 в зала 1 на Топлоцентрала в София ще се организира първият у нас конгрес “Жени без пауза ”, отдаден на менопаузата и перименопаузата.

 

Форумът е по концепция на естетичния кожен лекар доктор Мария Тончева и ще показа 12 водещи експерти от разнообразни сфери на медицината, науката, изкуството и живота, които ще приказват за измененията в женското тяло и душeвност след 40-45-50 години.

 

Как  да посрещнем измененията - в персонален проект и като общество,как да разбираме по-добре този преход, с цел да успеем да го направляваме без да се опасяваме и срамим -  са единствено част от тематиките, които ще обиден специалистите в своите лекции.

 

Сред лекторите участници във форума са одобрени имена в своята област - доцент доктор Антоанета Гатева - ендокринолог, доцент доктор Мария Юнакова - акушер-гинеколог, доктор Рада Прокопова - кардиолог, доктор Анелия Драганова - сомнолог, Детелина Стаменова - психолог, Ванина Цонева - сексолог, доктор Мария Тончева - изящен кожен лекар, доктор Мария Николова - диетолог, Сандра Клинчева - стилист, Ирена Бушандрова -експерт  Човешки запаси, Олга Антонова - генетик.

 

Разговорът за менопаузата е част от една по-голяма и международна наклонност. В основата му е желанието тази най-подготвена, най-опитна и образована част от обществото, каквато са дамите към 50 години - да не излизат от пазара на труда, да не стават “невидими ” и да се не затварят сами в себе си, заради налагането на стигма върху тях.

 

" Посланието на този конгрес е, че можем преминем през интервала на менопауза красиви, здрави и без да променяме стила си на живот ", уверена е доктор Мария Тончева, основател на “Жени без пауза ”.

 

„ Съвременната медицина разполага с способи, посредством които процесът стареене може да се забавя, а менопузата като част от този развой, може да бъде дейно ръководена, с цел да се минимизират отрицателните резултати на хормоналните промени. Не можем да променим генетичните фактори, които дефинират самостоятелните особености на менопаузата, само че можем да противодействаме на външните фактори, които управляват проявлението й, за  да допринесем за по-плавното протичане на този преход.До скоро се приемаше, че  една трета от живота на дамата минава в изискванията на менопауза. Тенденцията за удължение на продължителността на живота и подмладяване на възрастта за  настъпване на менопауза са двата фактора, които слагат дамата в половината от живота й в менопауза. Този факт с изключение на медицински има и голям обществен аспект.Това ме стимулира да предизвиквам първият мултидисциплинарен конгрес отдаден на менопаузата “, изясни доктор Мария Тончева, по чиято концепция се организира форумът.

 

Водещ на събитието ще е Деси Стоянова. Изборът не е инцидентен - Деси е знак на спокойния разговор и аналитичния метод към информацията.Актрисата Силвия Лулчева ще разкрие за какво да гледаме от радостната страна на живота постоянно е най-хубавият избор.

 

Билети можете да намерите тук

 

Менопаузата като рестарт в живота на дамата

 

Според акушер-гинеколога доцент доктор Мария Юнакова дамите би трябвало да приветстват всеки стадий от живота си и да го преминат готови. По нейно мнение заради липса на осведоменост доста дами немогат да разграничат кои са признаците на перименопаузата и кои са признаците на напрежението, с които се сблъскват в всекидневието си. И лекарите би трябвало да отделят време, с цел да изслушат недоволствата им, тъй като всеки преход е неповторим за всяка жена. Затова е значимо да се увеличи на информираността и разбирането за менопаузата. Включително и на медицинските експерти, с цел да могат да ползват сложен индивидуализиран метод за вярно ръководство на климактеричния синдром при дамите

 

„ Навлизането в менопаузата е генетично кодирано. Това е моментът, в който физиологичните промени изискват зрялата жена да обърне внимание на здравето си, на знаците на тялото си и да се концентрира върху себе си и своите потребности.

 

Така по един натурален метод природата постанова нуждата дамата да работи върху здравето си и за личното си благоденствие. От една страна, с цел да спомогне за  по-гладък и безболезненхормонален преходи по едно и също време да усъвършенства качеството си на живот.В този подтекст менопаузата допуска качествено нов живот и всекидневие с холистичен метод към здравето и самочувствието на зрялата жена. “, доцент доктор Мария Юнакова, акушер-гинеколог.

 

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР