> На 10 март, при нещастен случай Николай пада от

...
> На 10 март, при нещастен случай Николай пада от
Коментари Харесай

Български учител пострада сериозно, след като падна от мост в Китай!

> На 10 март, при трагичен случай Николай пада от мост в Китай. Тялото на младежа, който преподава български на деца в локални учебни заведения, е потрошено. Той е признат в болница, само че оттова отхвърлят да правят животоспасяваща интервенция, до момента в който не получат превод по сметката си.

Родителите на младежа са извънредно небогати и не могат сами да се оправят с нещастието на сина си. Приятели на Николай се свързват с медиите с молба казусът да бъде огласен и по този начин колкото се може повече хора да оказват помощ. Тогава със случая се ангажират и от външно министерство, откъдето дават обещание да поемат и разноските по лекуването на младежа. " Единственото, което направиха, е да обезпечат виза за майката на Николай, ние събрахме парите - към 12 хиляди евро. В момента дамата е при сина си, само че средствата завършват и двамата мизерстват ", описа пред Блиц Любов Любомирова, която е част от " Екип Лайкучка " - организация на няколко дами с огромни сърца, които се ангажират и оказват помощ с разнообразни комплицирани проблеми.

Днес по инструкции на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева посолството на България в Китай оказва цялостно подпомагане и поддръжка на потърпевшия български жител още през цялото време на приемането му в болница на 10 март. Това обявиха от пресцентъра на МВнР  по отношение на информацията, че падналият от мост Николай и майка му тънат в бедност в Китай.

" Посолството, в съгласие с Министерство на външните работи и Министерство на здравеопазването, подсигурява пред болничното заведение в Пекин, че разноските по осъществените две животоспасяващи интервенции и цялостното лекуване на потърпевшия ще бъдат платени, дипломати от задачата ни в Пекин и чиновници в Министерство на здравеопазването подариха персонални средства за лекуването “, прецизираха още от Външно министерство. Те разясниха, че в интернет-пространството в Китай е била проведена и благотворителна акция за набирането на спомагателни средства. Към момента събраните средства разрешават изцяло да бъде финансирано лекуването на потърпевшия в болничното заведение, както и да бъдат покрити нужни спомагателни негови разноски.

" Завеждащият Консулската работа в посолството Даниела Николова всеки ден посещава потърпевшия в болничното заведение. Министерството на външните работи спомага за отпътуването и пребиваването на майката на нашия съотечественик в Пекин, където тя дойде на 2 април 2019 година Тя е настанена в апартамент на посолството и е придружавана от завеждащия Консулската ни работа в Пекин. След като сполучливо беше подложен на две животоспасяващи интервенции, потърпевшият български жител в Пекин последователно се възвръща “, обявиха още от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР