На 10 март 2023 г., петък, от 11:00 ч в

...
На 10 март 2023 г., петък, от 11:00 ч в
Коментари Харесай

Медицински университет – Плевен дипломира втория випуск магистър-фармацевти на Факултет „Фармация“

На 10 март 2023 година, петък, от 11:00 ч в зала „ Магнум “ на Втора клинична база се организира тържествена гала по дипломиране на втория випуск 2022 магистър-фармацевти на Медицински университет – Плевен. Водещ на събитието бе доцент Мая Йотова, зам.-декан на Факултет „ Фармация “. След сполучливо приключен 5-годишен курс на образование, дипломи за магистър-фармацевт получиха 42 дипломанти, от които трима са с отличен триумф. Отличничката на випуска маг.-фарм. Елиф Халиибрямова поздрави своите сътрудници и отговори на приветствията на гостите на празничното събитие. След като абитуриентите произнесоха тържествено клетва-слово на магистър-фармацевта, Ректорът на МУ-Плевен проф. доктор Добромир Димитров връчи публично дипломите и подаръците на Випуск 2022.

Професор Димитров се обърна към младите магистър-фармацевти с думите:

„ Скъпи дипломанти, с голяма наслада и неспокойствие Ви приветствам във връзка сполучливото довеждане докрай на един значим стадий от университетския Ви живот - 5-годишния курс на образование по фармация в нашата Алма Матер. Горд съм, че на днешната тържествена промоция Медицински университет - Плевен дипломира втория випуск магистър-фармацевти на най-младото звено на всишето учебно заведение - Факултета по Фармация.

Американската журналистка и писателка Сидни Харис споделя, че „ огромната цел на образованието е да трансформира огледалата в прозорци “. Скъпи млади сътрудници, не отразявайте непознати неточности, не бъдете огледало на неприятни образци и практики. Аз имам вяра, че Вашите преподаватели са съумели да отворят прозорец във Вашите мозъци и души, прозорец към светлина, познание, просвета и нови хоризонти. Вашата задача е да разширявате кръгозора си с нови познания, умения и пълномощия, с цел да бъдете потребни на обществото и на своите пациенти. Пожелавам Ви от сърце да живеете и работите като стойностни хора и положителни експерти! На добър час! “.



През 2014 година с първа копка започва построяването на нов съвременен факултет по фармация за образование на магистър-фармацевти в Медицински университет - Плевен. Факултет „ Фармация “ е четвъртият факултет на висшето учебно заведение, оголен през 2016 година с решение на Народното събрание. През академична 2016/2017 година започва образованието на първия випуск магистър-фармацевти по държавна поръчка в компетентност „ Фармация “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР