На 10 жени, преминали или преминаващи през травмиращо физическо възстановяване

...
На 10 жени, преминали или преминаващи през травмиращо физическо възстановяване
Коментари Харесай

Премахват безплатно белезите от секцио на 10 жени по време на кампанията Родени красиво

На 10 дами, минали или преминаващи през травматично физическо възобновяване на кожата след цезарово сечение, ще бъдат отстранени гратис белезите по време благотворителна акцията „ Родени красиво “. Кампанията се провежда от Дерматологична клиника „ REVERSE “ в партньорство с фондация „ Искам бебе “.

По време на акцията екипът от кожни лекари на клиниката ще се погрижат за всички дами, които носят с прочувствена горест белезите след секцио и желаят да заличат оперативните следи от раждането.

Целта на акцията е да се разпространяват диагностиката и лекуването на настъпващите промени по кожата вследствие на бременност, опцията за възобновяване на кожата след бременност и раждане и в частност за поправяне на белезите по кожата след секцио. Насочена е към дами, които са родили по действен път, което се е наложило заради патологична бременност или затруднения в интервала на родоразрешението.

Те могат да аплайват като опишат историята си и я изпратят на и от 16 май до 16 юни 2022 година На 21 юни 2022 година, посредством чоп, в наличието на екипа на Клиника REVERSE и представители на фондация ИСКАМ БЕБЕ ще бъдат изтеглени имената на 10 от участничките, които ще получат цялостен дерматологичен пакет за лекуване на белези след оперативно раждане.

Всички дами, които заявят присъединяване в акцията „ Родени красиво “ ще получат безвъзмездни съвещания за казуса си. Десетте най-интересни истории ще бъдат оповестени в списание „ Искам бебе “ и на онлайн медиите на фондацията.

Организаторите акцентират, че съгласно последни проучвания на Световната здравна организация (СЗО) от 2021 година броят на бременностите, завършващи с цезарово сечение, продължава да се усилва в международен мащаб. Една на всеки пет дами (или към 21%) ражда със секцио, като прогнозите сочат, че до 2030 година се чака процентът да се усили до 29% или да доближи една трета от ражданията. Статистиката демонстрира, че през днешния ден в някои страни (Доминиканска република, Бразилия, Кипър, Египет и Турция), цезаровите разрези надвишават броя на вагиналните раждания.

Препоръката на СЗО е цезаровото сечение (секцио) да се прави единствено при строго открити медицински аргументи, заради които са застрашени животът на майката или бебето и постановат оперативната интервенция. Възможните затруднения - щедро кървене или тежка зараза, постепенно възобновяване, закъснение или даже възпрепятстване на кърменето (заради неналичието на първи контакт „ кожа в кожа “), са част от физическия указател, само че секциото може да окаже въздействие и върху прочувственото и психическо усещане, което дамите имат за себе си. Белезите след оперативната интервенция постоянно са обект на персонален дискомфорт, нерешителност и даже будят възприятие на позор и виновност в част от майките, които са родили оперативно.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР