На 10-и ноември /петък/ от 18.30 ч. в Мраморната зала

...
На 10-и ноември /петък/ от 18.30 ч. в Мраморната зала
Коментари Харесай

Спечелете юбилейния двоен албум на Стефан Еленков

На 10-и ноември /петък/ от 18.30 ч. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център ще бъде показано ново издание на българския музикален пазар – юбилеен двоен диск, отдаден на 80-годишнината от рождението и 20-годишнината от гибелта на огромния български бас Стефан Еленков .

Той беше 30 година солист на Софийската опера и съумя да пее в 108 оперни театри по света. Пял е „ Хованщина “ в Миланската Скала, записвал е „ Пуритани “ в „ Ковънт Гардън “, гостувал е в Метрополитън опера в Ню Йорк, в Парижката Гранд опера, в Балшой спектакъл и още, и още… Този албум в действителност съдържа двете му плочи, които издаде приживе в България – с арии от съветски опери / “Борис Годунов “, „ Хованщина “, „ Княз Игор “, „ Евгений Онегин “…/ и с известни съветски песни / “Ой, ти, Волга “, „ Ах, Настася “, „ Легенда за 12 разбойника “…/. Отдавна искахме да издадем този диск и най-сетне съумяха да се съберат средства. Все още татко ми има фенове в България, популярност Богу, макар че си е отишъл преди 20 година, показа дъщерята на Стефан Еленков – госпожа Цветанка Еленкова , в изявление за предаването за музикално-сценични изкуства " Каста дива ". Чуйте цялото изявление в звуковия файл.

Българското национално радио Ви дава късмет да притежавате в персоналната си фонотека юбилейния двоен албум на Стефан Еленков. Можете да участвате в томболата като ни пишете на електронната поща [email protected] до 15-и ноември. Жребият ще бъде изтеглен в изданието на „ Каста дива “ на 19-и ноември от 20 до 22 ч. по стратегия „ Хоризонт “ . Пожелаваме ви шанс!

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР