На 10 и 11 ноември с вход свободен Парк-музеят на

...
На 10 и 11 ноември с вход свободен Парк-музеят на
Коментари Харесай

С възстановка почитаме Битката на народите при Варна

На 10 и 11 ноември с вход свободен Парк-музеят на бойната дружба 1444 година "Владислав Варненчик " ще означи 573-тата годишнина от борбата при Варна.
Честванията ще стартират на 10 ноември от 10.30 часа с тържествена гала с боен обред, отслужване на заупокойна молитва в памет на починалите християнски воини пред мавзолея на "Владислав Варненчик " и поднасяне на венци и цветя на паметника на Янош Хуняди.
От 11.30 часа ще бъде открита изложбата "Средновековно оръжие от похода на крал Владислав III Ягело " в постройката на музея, с която гостува РИМ - Добрич. Посетителите ще могат да видят типични за XV век оръжия като гросмесери (дълги ножове), боздугани, меч и извънредно рядката за нашите земи алебарда. Изложбата ще остане експонирана в музея до 7 декември.

На 11 ноември (събота) от 14.00 часа музейният екип и Сдружение за исторически възстановки "Чигот " ще пренесат посетителите в отминалата средновековна ера посредством възстановка на боен лагер. В съботния следобяд гостите на музея ще могат да прегледат дрехи и въоръжение от епохата на крал Владислав, да тестват уменията си в стрелбата с лък и да вземат участие в средновековни спортни игри.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР