На 10 и 11 май 2022 г. в Ловеч се

...
На 10 и 11 май 2022 г. в Ловеч се
Коментари Харесай

В Ловеч се провежда финален кръг на ученическото състезание „Четящи лисици“

На 10 и 11 май 2022 година в Ловеч се организира заключителен кръг от Международния училищен план за литературни разбори и полемики „ Четящи лисици “ (Lesefüchse).

Домакин е ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “, а откриването беше на 9 май вечерта в кино „ Космос “.

За надпреварата в Ловеч дойде националният съветник по немски език към Централната работа за образование в чужбина в посолството Бернд Бухолц. Той показа приветствие от посланика на Германия в България Н.П. Кристоф Айххорн, в което високо се прави оценка свършеното до момента по надпреварата, защото Ловеч и предходната година беше хазаин. Бернд Бухолц подари на кмета фотоалбума „ Лицата на Европа “.

Към участниците се обърна кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова: „ Поздравявам ви за куража да се явите на това неповторимо съревнование, за равнището на езика, което явно имате. Изисква се разкрепостено и аналитично мислене и умеене да подредим мисълта си на непознатия език.

Поздравявам посолството на Федерална Република Германия и министерството на външните работи на Германия, както и шефа Радослав Хитов, че не жали сили да семейства. Успех на всички в този ден, който е Ден на Европа “, приключи Корнелия Маринова.

Поздравление сервира и началникът на РУО в Ловеч доктор Иваничка Буровска, която акцентира, че надпреварата развива изобретателното мислене.

Участниците са 12 възпитаници от 10 града, надпреварата е на 10 и 11 май, като втория ден ще бъде излъчен победител, който ще взе участие на интернационалния край.

След церемонията за учениците бе прожектиран филмът „ Петя за моята Петя “.

Проектът се организира под патронажа на министъра на външните работи на Германия и се провежда и финансира посредством Централната работа за образование по немски в чужбина. В него се включват възпитаници от Източна Европа и Монголия, от учебни заведения, които са в програмата „ Немска езикова тапия “ DSD. Целта на плана е да насърчи учениците да четат модерна немска литература и да дискутират на немски по прочетените книги.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР