На 10 февруари започва процедурата по изслушване на кандидати за

...
На 10 февруари започва процедурата по изслушване на кандидати за
Коментари Харесай

Изслушват 35 кандидати за 10 европейски делегирани прокурори

На 10 февруари стартира процедурата по чуване на претенденти за асортимент на 10 европейски делегирани прокурори от Република България, съобщи БГНЕС. Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет в четири поредни дни – от 10 до 13 февруари 2021 година по авансово избран график ще изслуша по азбучен ред позволените 35 магистрати, оповестиха от Висш съдебен съвет.
На 10.02.2021 година от 09.00 ч. ще бъдат изслушани претендентите Анна Алексова - прокурор в СГП; Бисерка Стоянова - следовател в Национална следствена служба; Божидара Ганева-Димова - прокурор в СРП; Бойко Атанасов - следовател в Следствения отдел в СГП; Бойко Калфин - прокурор в Оперативна програма – Кюстендил.
 35 български магистрати са претенденти за европейски делегирани прокурори 35 български магистрати са претенденти за европейски делегирани прокурори
35 -ма български магистрати се кандидатираха за европейски делегирани прокурори. Сред тях има единствено двама съдии, оповестиха от Висшия съде...
от 14.00 ч. с претендентите Венцислав Фердинандов - прокурор в Специализираната прокуратура; Вероника Трифонова - прокурор в СРП; Вихър Михайлов - следовател във Военно-окръжна прокуратура – София; Дарина Косева - прокурор в СРП и Десислав Цанев - следовател в Следствения отдел в СГП.
Съгласно Правилата за асортимент на претенденти за европейски делегиран прокурор (Правилата), в границите на 10 минути, магистратите ще показват кандидатурата и претекстовете си за присъединяване в процедурата, ще дават отговор на поставените от членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет въпроси, както и на тези постъпили по реда на член 11 от Правилата.
В рамките на чуването се прави преценка за уменията и качествата на претендентите съгласно техния на практика опит в наказателното произвеждане на финансови, данъчни, стопански закононарушения, както и опит в интернационалното съдействие по наказателно-правни въпроси; опит в провеждането на трансгранични следствия поради написаните в Регламента пълномощия за тясно съдействие и съвещания с други европейски делегирани прокурори при такива разследвания; познаване на, статут и действие на Европейската прокуратура.
Качествата на претендентите ще бъдат преценявани и съгласно критериите за високи етични стандарти, честност и дисциплина, както и умения за връзка и работа в екип.
 Методи Лалов: Промяна в правосъдната система ще има след промяна на модела на ръководство Методи Лалов: Промяна в правосъдната система ще има след промяна на модела на ръководство
„ Промяната няма да стане за месец-два, а това е дълъг развой и безконечна борба. Бяха направени големи крачки обществото да осъзнае с...
След привършване на процедурата по чуване, в събота - 13.02.2021 година, Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет ще подложи на настрана гласоподаване по азбучен ред всеки един от 35-те магистрати Всеки член на Колегията има право да гласоподава в поддръжка на повече от един претендент, само че не повече от броя на оповестените 10 места за европейски делегирани прокурори от България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР