На 10 февруари съперникът на Григор Димитров на полуфиналите на

...
На 10 февруари съперникът на Григор Димитров на полуфиналите на
Коментари Харесай

Даниил Медведев: Нервакът, хвърлящ монети по съдиите, който преди две години обмисляше края на кариерата си

На 10 февруари противникът на Григор Димитров на полуфиналите на US Open - Даниил Медведев подвигна над главата си купата от Sofia Open, след победа над унгареца Мартон Фучович.

Само две години по-рано съветският тенисист обмисля даже да се откаже , тъй като не може да откри нужната мотивация...
 Снимка 430288
Източник:

" Защо да се занимавам съществено с тенис? За да съумея, би трябвало да съм фанатично лоялен на този спорт, да нямам в психически проект никакви подозрения. А аз не виждам необикновен смисъл в това ", признава 21-годишният тогава тенисист, представен от " 24 часа ".
 Основните оръжия на Медведев, за които Григор би трябвало да бъде деликатен
Основните оръжия на Медведев, за които Григор би трябвало да бъде деликатен

Най-голямата му мощ е бекхендът с две ръце

Всъщност Даниил Медведев стана известен в тенис средите още през 2016 година, само че не с играта си, а поради скандал .

Дисквалифицират го на шампионата в американския град Савана, категория " Чалънджър ", сякаш поради расизъм . По време на мача с Доналд Йънг руснакът стартира да спори със съдийката, която е афроамериканка като противника му, и изпуска репликата: " Знам, че двамата сте другари. Даже съм сигурен ".

От това уредниците вършат извода, че Медведев слага под подозрение обективността на съдийката поради расата ѝ.
 Треньорът на Медведев: Срещу Димитров ще видите най-хубавото от Даниил, той е контузен
Треньорът на Медведев: Срещу Димитров ще видите най-хубавото от Даниил, той е контузен

" Психиката на Медведев става все по-силна с всеки идващ мач "

Самият Даниил отхвърля обвиняванията и си вади нужните заключения: " Това беше голямо неразбирателство, което ми даде доста значим урок. Кортът не е място за изтичане на страсти, а място, на което би трябвало да демонстрираш качествата си. Както спортните, по този начин и моралните ".

Това обаче не приключва разправиите му с реферите .

През 2017 година във втория кръг на " Уимбълдън " Медведев замери съдийката на стола Мариана Алвеш с монети, очевидно намеквайки, че е продажничка. Тогава той загуби от белгиеца Рубен Бемелманс. Сега си спомня за случая с усмивка:

" Не помня какви пари бяха. Сега към този момент портфейлът ми е без джобче за монети, само че тогава към момента носех. Хвърлих две или три ".
 Снимка 382394
Източник:

И през тази година на " Уимбълдън " Даниил си изпусна нервите при петсетовата загуба от Гофен. Крещя на съдията, удря с ракетата по оградата и по корта.

Но несъмнено най-големият скандал на сегашния №5 в международния тенис бе с гърка Стефанос Циципас на шампионата в Маями предходната година. Медведев се изнерви, откакто противникът не се извини, че топката му закачи мрежата, че се забави прекомерно в тоалетната, а за похлупак го назова " л.йнян руснак ". Което е много необичайно, тъй като самият Стефанос е на половина руснак, а дядо му е футболен национал на Съюз на съветските социалистически републики. Накрая се стигна до такава степен, че Даниил предложи двамата да излязат на открито и да се схванат като мъже . Циципас след мача призна, че е споделил " кофти думи ", само че акцентира, че не е желал да се кара с никого.

Все отново в последно време Медведев е доста по-спокоен. Помогнаха му работата с психолог и жена му Даря, с която подвигна женитба предишния септември.
 Министъра влиза в мъжкия тенис едвам през 2014 година
Министъра влиза в мъжкия тенис едвам през 2014 година

Пробва плуване и шах, ракетата го притегля повече
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР