На 10 декември предстои исторически момент за българския футбол и

...
На 10 декември предстои исторически момент за българския футбол и
Коментари Харесай

Българска армия - легендарният червен храм на ЦСКА и извор на славна история

На 10 декември следва исторически миг за българския футбол и в частност за неговата " алена " част от последователите, защото ЦСКА ще изиграе своя финален дуел на именития си стадион " Българска войска " преди той да бъде затворен за реставрация.

Днес от 17:45 часа " армейците " одобряват един от огромните си противници през последните години - Лудогорец, а след края на мача завесата на " аления " храм ще бъде краткотрайно спусната.

" Българска войска " е освен това от знак на ЦСКА, той е дом на " алената общественост ", извор на славна история и сцена, на която глави са свеждали огромните грандове на европейския футбол.

" Спомените ми са с огромните тимове като Ливърпул, Байерн Мюнхен, Ювентус и други. Пазя невероятни усеща. Не чаках да се получи такава прочувствена разлъка със стадиона ", споделя един от стожерите на оборудването и негов хазаин Добрин Димов - Бай Добри.

В светилището на ЦСКА своя именит статут са калили и редица величия, измежду които е и треньор №1 в България за ХХ век Димитър Пенев.

" ЦСКА постоянно е било име като футболен клуб в цяла Европа и по света. През този тим са минали доста известни футболисти. Надявам се майсторите да работят по-бързо, с цел да забележим скоро едно ново лице на ЦСКА ", съобщи именитият български ментор.

В съботния ден пък мнозина почитатели на " алените " се стекоха на " Армията ", с цел да се сбогуват със своя обичан стадион, като някои от тях не съумяха да сдържат страстите си.

" Идвам със смесени усеща. От една страна изпитвам носталгия към остарелия стадион, само че от друга се веселя, че ще имаме ново оборудване, което може би ще бъде най-хубавото в България ", разкрива почитател на " алените ".

" Аз съм второ потомство почитател на този клуб. Двамата му синове са били юноши на ЦСКА. Искам да благодаря на татко ми, който към този момент не е сред живите, само че може би му се би желало в този момент да е на мое място ", споделя различен последовател на клуба през сълзи.

Автор: Мартин Гошев



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР