На 10 декември миналата година 7 души загинаха, 29 бяха

...
На 10 декември миналата година 7 души загинаха, 29 бяха
Коментари Харесай

Ще бъдат ли обезщетени пострадалите от взрива в Хитрино?

На 10 декември предходната година 7 души починаха, 29 бяха ранени, а 50 здания бяха разрушени, откакто влакова комбинация на частната компания, натоварена с взривоопасни субстанции, излезе от релсите и избухна в село Хитрино.

Основна версия за нещастието е превишената скорост, а жертвите и околните съдят превозвача в групов иск за 5,2 млн. лева

Точно седем месеца след влаковата злополука на гара Хитрино стана ясно, че компанията „ Булмаркет рейл карго” не разполага със средства да обезщети околните на починалите и ранените.

Това обявиха пред bTV юристите на околните на жертвите и потърпевшите.

„ Беше ни позволено авансово поръчителство. Когато преведохме в осъществяване обезпечителната заповед, се оказа, че сметките на ответника са празни. Неофициално чиновник на банка, която няма да посочвам, е дал отговор по телефона, че са били налице задоволително наличия да покрият запорното известие и в следствие от банката са дали отговор, че е позволена грешка”, споделя юристът на потърпевшите в Хитрино Николай Димитров.

„ Твърдението на такова събитие не правилно и то елементарно се опровергава от един документ, наименуван финансов доклад. В него се вижда, че всички доходи за 2016 година са 26 млн. лева, а облагата преди налози е 2,5 млн. лева.”, твърди Николай Киряков, юрист на „ Булмаркет рейл карго”.

Ще бъдат ли обезщетени потърпевшите от Хитрино – Стоян Георгиев с всички елементи по тематиката – на следващия ден в предаването „ Тази сутрин”!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР