На 10 август излиза Черната вдовица - дългоочакваната нова книга

...
На 10 август излиза Черната вдовица - дългоочакваната нова книга
Коментари Харесай

Нов шпионски трилър от Даниъл Силва

На 10 август излиза " Черната вдовица " - дълго чаканата нова книга на майстора на шпионския трилър Даниъл Силва. Силва е работил като публицист. През 1987 година Юнайтид Прес Интърнешънъл го назначава сътрудник за Близкия изток и го изпраща в Кайро. Силва пътува непрестанно в региона и отразява ирано-иракската война, терористичните актове и политическите спорове. По-късно се връща във Вашингтон и стартира работа за Си Ен Ен.

Ето част от сюжета на книгата:

В деня на откриването на конференция против антисемитизма в парижкия квартал Маре избухва мощен гърмеж. Френските служби откриват, че атентатът е дело на " Ислямска страна ". Разпознат е и единият терорист - французойката от алжирски генезис Сафия Бурихан, наричана Черната вдовица. Френското разузнаване се пробва да открие кой злобен талант стои зад атентата и скоро разполагат с едно название - Саладин. Той обаче е неосезаем като фантом: всички са чували за него, само че никой не знае по какъв начин наподобява и къде се намира.

Преди да оглави израелското разузнаване, Габриел Алон ще извърши последната си шпионска интервенция на терен. Той се включва в битката против най-опасната терористична организация, преди да е нанесла следващия си удар. Алон взема решение да внедри сътрудник в редиците й - красивата и смела Натали Мизрахи, която да се трансформира в следващата черна вдовица.

Опасната й задача ще я води от неспокойните парижки покрайнини до Санторини, от бруталната реалност на новия халифат на " Ислямска страна " до Вашингтон, където Саладин възнамерява апокалиптичен акт на гнет, който ще промени хода на историята.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР