На 10.12.20г, след усложнения от Covid-19, на 74 години почина

...
На 10.12.20г, след усложнения от Covid-19, на 74 години почина
Коментари Харесай

COVID-19 взе живота на варненски спортен деятел

На 10.12.20г, след затруднения от Covid-19, на 74 години умря спортният активист Керан Костадинов Михалев. Това оповестиха от Дирекция "Спорт " към община Варна.

Роден на 18.02.1946г. в с. Владимирово (област Добрич), главното и междинното си обучение приключва в град Варна. Спортно-състезателната си кариера стартира през 1963 година под управлението на треньорите Кольо Пеев и Пейчо Йовчев. Като играч по битка има редица влиятелни класирания в Републикански и Международни шампионати и шампионати.



След като приключва Специализираната треньорска школа по битка към ВИФ „ Георги Димитров “ в София, стартира преподавателска и треньорска активност в ДФК „ ЖСК Спартак “ - Варна

Дълги години той е бил учител във ВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ и треньор по свободна битка на олимпийски, международни и европейски медалисти, измежду които: Иван Янков, Киркор Леонов, Стоян Радев, Иван Димитров, Христо Начев и доста други.

За реализирани триумфи и резултати е почетен от БФ по Борба със званието Заслужил треньор по битка на Република България. През последните години Керан Михалев беше член на управлението на Общо събрание на колегиите "ЖСК-Спартак ".

Поклон пред светла му памет!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР