На 10.05.2022г. около 09.30 часа постъпил сигнал до ОДМВР- Русе,

...
На 10.05.2022г. около 09.30 часа постъпил сигнал до ОДМВР- Русе,
Коментари Харесай

Наложиха глоба от 1000 лв. на шофьор, разпилял част от товара на пътя

На 10.05.2022г. към 09.30 часа постъпил сигнал до ОДМВР- Русе, че от товарен автомобил „ Скания “ с русенска регистрация, движещ се по бул. “България “, са се разпилели на пътното платно неукрепени и непокрити отпадъчни материали /чували с шивашки платове и памучни вати/. Поради това полицейски чиновници отишли на място, установили 5-6 чувала с отпадъчни шивашки материали на пътя и, откакто ги отстранили, с цел да не станат мотив за настъпване на ПТП, отишли до близко намиращото се хранилище за боклуци. Там открили натоварения с този тип материали камион. На лидера му, 54-годишния Н. С., съставили акт, който бил подписан без възражения. Впоследствие било издадено и наказателното разпореждане, което в законовия период било обжалвано с претекста, че от товара се било откъснало единствено малко парче дунапрен.

От разпита на актосъставителя и приложените по делото фотоси, Районен съд – Русе е счел нарушаването за несъмнено открито и вярно квалифицирано. Според съда, жалбоподателят е направил действието съзнателно, защото в качеството си на лидер на МПС е бил задължен да знае, че следва да укрепи по подобаващ метод транспортираните от него отпадъчни материали, само че не го е сторил. Наложеното наказване санкция в размер на 1000 лева е било законосъобразно и само допустимо, според посочената наредба.

Касационната инстанция е споделила изцяло правните заключения на Районен съд – Русе, заради което е оставила това решение в действие и то към този момент е дефинитивно.

Закон за придвижване по пътищата Чл. 177. (4): Който ръководи пътно транспортно средство с неукрепен товар в нарушаване на условията на наредбата по член 127, алинея 4, се санкционира с санкция от:

2. хиляда лв. - при установени обилни неизправности при укрепването на товара;
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР