На 10. 03. 2020 г. в Община Кърджали се проведе

...
На 10. 03. 2020 г. в Община Кърджали се проведе
Коментари Харесай

Отложиха и Кърджали 5х4 Офроуд Фест 2020

На 10. 03. 2020 година в Община Кърджали се организира съвещание на Кризисния щаб, образуван за предварителна защита и ограничаване на разпространяването на Коронавирус 19 /коронавирус/. Директора на РЗИ - Кърджали доктор Кирчев срещна присъстващите със заповедите на Министъра на опазването на здравето, по отношение на ограничение събирането на доста хора и анулация на всеобщи мероприятия, както и със обстановката в България все още и подхванатите превантивните ограничения против разпространяването на Коронавирус 19 в България.

На съвещанието бе разисквано и провеждането на офроуд надпреварата в град Кърджали от 12 до 15 март. При разискването бяха поканени шефа на надпреварата и уредниците на „ Кърджали 5х4 Офроуд Фест 2020 “. Организаторите срещнаха щаба с взетите ограничения за нараснала отбрана за ограничение на разпространяването на ковид. Осигурени са термокамера, безконтактни термометри, персонални защитни средства и дезинфектанти. Разработен е проект за защита и сигурност, за ограничение събирането на огромни групи от хора на едно място. След двучасови разисквания щабът взе решение за ОТЛАГАНЕ на събитието със заповед 270/10.03.20. Настоящата Заповед ще се докара до знанието на уредниците и всички заинтригувани страни – ОДМВР, РДПБЗН, ЦСМП и клуб,,4х4 Адвенчър “ гр. Троян, за сведение и осъществяване.

Основното основание е наличието на доста водачи, асистенция и посетители от чужбина, което води след себе си сериозен риск за разпространяване на Коронавирус 19. Поради огромния мащаб на надпреварата – над 120 участници и огромен брой предстояща аудитория, се регистрира усложнената обстановка за ограничение на разпространяването, както и опцията за разпространяване на вируса в няколко страни и над 60 обитаеми места в България. За да се избегне вероятно разпространяване на вируса и предварителна защита в условия на епидемиологична конюнктура, надпреварата се отсрочва до второ разпореждане.

Нова дата за надпреварата ще бъде оповестена при анулация на въведените рестриктивни противоепидемиологични ограничения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР