На 1 юни децата от Карин дом ще гостуват със

...
На 1 юни децата от Карин дом ще гостуват със
Коментари Харесай

Карин дом с благотворителна изложба за 1 юни

На 1 юни децата от Карин дом ще гостуват със своя авторска галерия „ Слънчева градина “ в " Двореца " - Балчик и ще отпразнуват там празника на детето.

Прекрасните произведения на деца, които идват на терапия в Карин дом и техни другари на възраст от 3 до 12 година включват цветни платна и картини от вълна. С дребните художници работиха арт терапевтите от Карин дом – Илияна Димитрова и Веселина Тинчева.

„ Всички деца за пръв път работиха на каширано платно и с по-голям размер от общоприетия блоков лист. Използвахме акрилни бои, които дават огромен набор от техники за нанасяне, разливане, щемпел и други резултати с четки, балони и гъби. Темата беше цветята, цветната градина, морето и слънчевата пролет. Всяко дете направи избор какъв цвят да употребява за декор, за главните детайли, които има предпочитание да включи в творбата си. По този метод дадохме право на детето да избира, да изследва нови материали, консистенции, материи и цветове. Така децата получават сензорен опит, пространствена визия за предметите и изявяват вътрешния си свят.

Чрез творчеството децата показват усеща, наблюдения, прекарвания по време на процеса на основаване на творбата и общуването с терапевта. Процесът намалява равнището на стрес и тревога и поддържа придобиването на самочувствие и убеденост в личните качества. Развиват се отзивчиви умения посредством взаимоотношението с арттерапевта и другите деца, когато се работи в група. Детето развива своята разпоредителност, обогатява визиите си за вътрешния си и външен свят и хрумвания за пресъздаването му. Изобразителното изкуство посредством другите техники и материали подтиква въображението на децата, което им оказва помощ във всички сфери от всекидневието, в детските игри и в обучителния развой. “ – Веселина Тинчева, арттерапевт.
Благотворителната галерия на децата от Карин дом „ Слънчева градина “ е по покана на “Двореца ” – Балчик и е един трогателен празник за всички, които взеха присъединяване в нея.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР