На 1 юни 2023 г., от 19.30 ч. на сцената

...
На 1 юни 2023 г., от 19.30 ч. на сцената
Коментари Харесай

Започва детският балетен фестивал „С любов за танца“


На 1 юни 2023 година, от 19.30 ч. на сцената на Дом на културата „ Борис Христов “ ще бъде открит XII Международен детски балетен фестивал „ С обич за танца “. В рамките на 4 дни – от 1 до  4 юни,  участници от България, Гърция, Турция, Сърбия и Италия ще споделят любовта си към балетното изкуство.

Вижте програмата по дни:

1 юни, 19.30 ч.   – Тържествено разкриване на фестивала. Спектакъл на Балетно студио „ Буратино “ – „ Пази фантазията “. Музика: П.И.Чайковски, Ж.Бизе, Ш.Гуно.

2 юни 19.00 ч.  Колективни участия.

3 юни 19.00 ч . Индивидуални, дуетни участия.

4 юни 19.00 ч . Тържествено закриване на фестивала. Концерт на наградените участници.

МДБФ „ С обич за танца “ се реализира с поддръжката на община Пловдив е част от Културния календар на града за 2023 година. МДБФ „ С обич за танца “ се провежда от Фондация „ Буратино балет “ и е подсилен от частни спомоществователи.

Международният детски балетен фестивал „ С обич за танца “ е основан през 1999 година в Пловдив. Първото му издание се организира от 1 до 4 юни на сцената на ДК „ Стефан Кираджиев “ (сега ДК „ Борис Христов “). През 1999 година в Пловдив се организира Европейски месец на културата, когато градът е съпътстваща столица на Европейската просвета. Пловдивският детски балетен фестивал е неповторимо събитие в историята на детското балетно изкуство по своя статут и устав. В Пловдив е основана забележителна креативна атмосфера и безупречна организация. Инициатор, уредник и хазаин е Балетно студио „ Буратино “.

Финансово МДБФ „ С обич за танца “ се обезпечава от Община Пловдив, с благородното спомоществователство на български и непознати юридически и физически лица.

Целта му е да подтиква създателите – хореографи и децата реализатори за основаване на нови творби благодарение на огромната мощ на хубостта, наречена балет. Да обогати и разнообрази репертоара на колективите, както да разшири концертния им живот в страната и чужбина.

Във фестивала могат да вземат участие балетни колективи, без значение от организацията към която принадлежат. Възрастовата граница е 18 години. Фестивалът се организира в две елементи. Първа част – групово присъединяване с обособени танци и режисура до 15 мин., Втора част – за реализатори (индивидуални участия и дует) до 10 мин. Двете елементи – на база типичен танц. Фестивалът се организира през година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР