На 1 юли в руски териториални води настъпи истинска трагедия

...
На 1 юли в руски териториални води настъпи истинска трагедия
Коментари Харесай

Загиналите руски моряци се жертвали, за да спасят другите

На 1 юли в съветски териториални води настъпи същинска покруса – пожар избухна на борда на подводница, вследствие на което починаха 14 моряци. Ден след случая към този момент се появиха и версии за случилото се, написа обстоятелства.бг.

Министерството на защитата разгласи, че случаят е станал по време на научна задача. Руският дълбоководен спускаем уред е правел батиметрични замервания на подводния релеф. Руските медии разкриха, че пожарът е горящ на борда на подводницата АС-12 „ Лошарик “, чиито задачи се държат в загадка.

Предполага се, че екипажът на машината се състои от 25 души. Експерт от Санкт Петербург, поискал анонимност, описа пред „ Комсомолская истина “ какво евентуално е станало. Той показва, че детайлностите към случая евентуално ще бъдат строго класифицирани. Експертът е на мнение, че пожарът е бил локализиран посредством „ запечатване “. Подводницата е формирана от няколко отделения. Моряците, намиращи се в пламналото поделение, са се жертвали, с цел да спасят останалите.

Те са затворили отделението, с цел да не могат пламъците да доближат другите отделения. Според специалиста даже най-модерните подводници не са застраховани на 100% от сходен случай. Статистиката демонстрира, че най-често пожарите пораждат поради късо съединяване. АС-12 „ Лошарик “ е нуклеарна подводница, която се употребява от Северния флот на Руската федерация за специфични интервенции от друг темперамент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР