На 1 юли в разгара на лятото, когато температурите са

...
На 1 юли в разгара на лятото, когато температурите са
Коментари Харесай

Спират временно движението на трамвай 7 по бул. България

На 1 юли в разгара на лятото, когато температурите са рекордно високи, Столичната община ще спре придвижването на трамвай № 7, с цел да ремонтира релсите на кръстовището на бул. „ България “ и „ Иван Евстатиев Гешов “. Това разгласи зам.-кметът по превоз в Столичната община Евгени Крусев, по време на инспекцията на ремонтните действия на подлеза под кръстовището, съобщи БГНЕС.

„ Ще бъдат заменени напълно релсите, както ще бъдат ремонтирани и пероните на спирката, която се намира на кръстовището. Месец и половина е срокът, в който строителите би трябвало да се оправят с ремонта, тъй че трамваите да се движат с еднообразно бърза скорост по цялото трасе “, съобщи Крусев.

За времето на ремонта на релсите трамваите ще бъдат сменени от рейсове, които ще се движат от ж.к. „ Борово “ до НДК, добави зам.-кметът и сподели, че към момента не е ясно къде ще е първата му спирка в посока „ Борово “, само че се обмисля това да са " Петте кьошета ".

Крусев разгласи още, че също от 1 юли стартира ремонтът на бул. „ Васил Левски “, в сектора от Ректората до бул. „ Патриарх Евтимий “.

„ Там ще съчетаем три обекта с „ Граф Игнатиев “ и строителството на метрото. Първо ще се затвори платното в посока от „ Попа “ към Ректората. Движението ще се реализира в по една лента в посока. Ремонтът би трябвало да завърши в границите на 2-3 седмици. Движението ще бъде пуснато без износващ слой. След това ще се обърне организацията на придвижване, ще се затвори платното от Ректората към „ Попа “, с цел да се извърши същия размер работа. За износващия слой ще затворим целия бул. за един уикенд, тъй че булевардът да може да бъде напълно асфалтиран “, съобщи Крусев.

Зам.-кметът акцентира, че към момента не е ясно дали ще стартира и по кое време ремонтът на бул. България “. Това ще стане допустимо в случай че процедурата не бъде обжалвана от претендентите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР