На 1 юли 78-ата сесия на Общото събрание на ООН

...
На 1 юли 78-ата сесия на Общото събрание на ООН
Коментари Харесай

Китай призова за засилване на международно сътрудничество в сферата на изкуствения интелект

На 1 юли 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с единогласие препоръчаната от Китай резолюция за подсилване на интернационалното съдействие в построяването на потенциал в региона на изкуствения разсъдък, чиито съвносители са 140 страни.

На сесията непрекъснатият представител на Китай Фу Цун съобщи, че изкуственият разсъдък оказва съществено влияние върху социално-икономическо развиване на всички страни и върху напредъка на човешката цивилизация. Развиващите се страни обаче към момента не са съумели да получат същински достъп до него и световната бездна в цифровизацията продължава да се уголемява. Страните в Организация на обединените нации като цяло чакат усилване на интернационалното съдействие в построяването на потенциал в региона на изкуствения разсъдък, да създават и употребяват технологиите на равни начала и да споделят достиженията в сферата, и по този начин да реализират задачите, сложени в Програмата на Организация на обединените нации за стабилно развиване до 2030 година, акцентира още той.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед107189Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед17302Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед27376Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед19433Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед12952Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед107189Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед98500Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед76349 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР